Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Büyükanıt'tan ince mesaj

        Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin (TFMD) düzenlediği ''Fotoğraflarla Türk Basını 2007'' yarışmasının ödülleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da katıldığı törenle sahiplerini buldu.

        Sheraton Oteli'nde düzenlenen ödül törenine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın yanı sıra Devlet Bakanları Murat Başesgioğlu ve Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, ATO Başkanı Sinan Aygün, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, bazı milletvekilleri, çok sayıda gazeteci ve davetliler katıldı.

        Konuklar, ödül töreninin yapıldığı salona, ödüllü fotoğrafların sergilendiği bölümü gezdikten sonra girdi.

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, tek tek ilgilendiği fotoğraflar hakkında dernek yöneticilerinden ve foto muhabirlerinden bilgi alırken, üsteğmen rütbesindeyken siyah beyaz fotoğraflar çektiğini anlattı.

        Yılın foto röportaj dalında ödüle layık görülen AA foto muhabiri Rıza Özel'in ''Mayın'' adlı çalışmasından etkilenen Orgeneral Büyükanıt, JTI Özel Ödülü'nü alan Anadolu Ajansı foto muhabiri Erhan Elaldı'nın ''Şehit Babasını Tanıdı'' fotoğrafını da ''Şimdi böyle bir bebeği babasız bırakacaksın, sonra da kalkıp demokrasiden bahsedeceksin'' sözleriyle değerlendirdi.

        -SAKIK: ''BU ACILARDAN HEPİMİZ BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ''-

        Ödül töreni sırasında salona giren DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, töreni davetlilerin arasında izledi.

        Sakık, yarışmada terör konulu fotoğrafların ödül aldıklarına dikkat çekilerek yöneltilen bir soru üzerine, herkesin bu ortak mekanda buluştuğunu ve herkese ''hoş geldin'' dediklerini ifade etti. Sakık, ''Türkiye'nin mozaiği bu. Hepimizin acıları, ülkemizin gerçeği. Bu acılardan hepimiz büyük üzüntü duyuyoruz'' dedi.

        Bir gazetecinin, ''Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, şehit cenazesine ilişkin kareye büyük özen ve tepki gösterdi'' sözlerine de Sakık, ''Diliyoruz, umuyoruz bir daha bu ülke bu acıları yaşamaz'' karşılığını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ