Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Erdoğan ikinci kez ameliyat oldu

        Bülent AYDEMİR / ANKARA

        Başbakanlık, Başbakan Erdoğan’ın ameliyat masasına ikinci kez neden yattığını açıkladı, “Tamamlayıcı nitelikteydi’ dedi. Habertürk Başbakan’ın istem dışı verdiği kiloları geri alması için uyguladığı diyet programına da ulaştı. Başbakan’ın meyve ve sebze ağırlıklı mönüsüne günde 4-5 fincan sade papatya çayı eşlik etmiş.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2.5 ay önce geçirdiği bağırsak ameliyatının ardından önceki gece ikinci kez ameliyatmasasına yattı. Erdoğan’ın ilk ameliyatını tamamlayıcı nitelikteki bu 30 dakikalık operasyonda, ilk ameliyatın ardından iyileşen bağırsağa takılı olan tüp çıkarıldı.

        Ameliyatla ilgili Başbakanlık’tan yapılan açıklamada “Sayın Başbakanımızın 26 Kasım 2011’de gerçekleşen sindirimsistemi operasyonunun ikinci ve son aşaması, yaklaşık 30 dakikalık bir girişimle başarıyla tamamlanmış; başlangıçta planlandığı üzere tedavi bu şekilde nihayete ermiştir. Başbakanımızın sağlığı son derece iyidir. Kendisi, hafta içinde rutinmesaisine başlamayı planlamaktadır” denildi. Başbakan Erdoğan’ın çarşamba veya perşembe günü Ankara’damesaisine devamedeceği, Bakanlar Kurulu ve AK Parti grup toplantılarının iptal edildiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından mart ayı başında yurtdışı seyahatlerine de başlayacak.

        KENDİNE İYİ BAKTI

        Başbakan Erdoğan’ın, 26 Kasım’da geçirdiği ameliyat nedeniyle sağlıksız şekilde kaybettiği kiloları geri alması ve sindirim sisteminin hızla iyileşmesi için uyguladığı diyetin ayrıntılarına Habertürk ulaştı. Bağırsaklarının hızla düzelmesi için günde 3-4 kez; şeker ve balsız papatya çayı içen Başbakan Erdoğan, uyku düzenine dikkat etti; bol sebze vemeyve tüketti. Tavuk ve balık gibi beyaz eti tercih eden Başbakan Erdoğan, bu süreçte tavuğu bile sebzeli yedi. Papatya çayı; mide, bağırsak ve sindirimsistemi rahatsızlarının giderilmesinde öneriliyor.

        HAFİF TATLILAR

        Kazandibini çok sevdiği bilinen Başbakan Erdoğan, bu süreçte tercihini “kabak, armut vemuz tatlısı”ndan yana kullandı. Ameliyat ve nekahet sürecinde 9 kilo kaybeden Başbakan Erdoğan, su kaybına dayalı kilolarını kontrollü bir şekilde geri aldı. İlk ameliyatından sonra 5 kilo alan Başbakan’a yakın isimler uyguladığı diyet konusunda, “Kendine çok iyi baktı. Kendi kendini tedavi etti diyebiliriz” değerlendirmesi yaptı.

        TEDAVİSİ SÜRÜYOR

        Başbakan Erdoğan’ın Medipol Hastanesi’ndeki tedavisi sürerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi “Operasyon çok sağlıklı bir şekilde gerçekleştirildi. İnşallah önümüzdeki hafta programlarına devam edecek, bir engeli yok’’ açıklaması yaptı.

        "SIHHATİ ALLAH'A ŞÜKÜR ÇOK İYİ"

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin, “Başbakanımızın sıhhati Allah’a şükür son derece iyi" açıklaması yaptı. Akdağ, AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nı ziyareti sırasında gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi: Bir önceki ameli yatıyla ilgili küçük bir işlem vardı, o yapıldı, tamamlandı bitti. Başbakanımızın sıhhati Allah’a şükür son derece iyi. Bu ameliyatların ülkeye bir yararı oldu. Bize de bir sıkıntısı oldu, Başbakanla çalışan kişiler olarak. Başbakanımız bu ilk ameliyatından sonra kilo verdi. Biraz daha zinde hale geldi. Bizi birazcık daha çok çalıştırmaya, gece yarılarına kadar takip etmeye başladı. Allah’a şükür bunun dışında bir problemimiz yok.

        "HİÇBİR SORUN YOK"

        Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan'ın durumuna ilişkin "Hepinizin Başbakanımızı merak ettiğini biliyorum. Gönlünüzü rahat tutun. Hiçbir sorun yok. Maalesef Türkiye'de ortalığı karıştırmayı çok seven kesimler pireyi deve yapmayı pek iyi bilirler. Bugüne kadar AK Parti bütün fitne fesat oyunlarını nasıl bozduysa Genel başkanımızın, Başbakanımızın önderliğinde Türkiye'yi kalkındırmayı devam edeceğiz" dedi.

        Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise "Başarı ile gerçekleşmiş, herhangi bir sorunu yok. Cuma namazında kendisi ile beraberdim, gayet sağlıklı idi. Galiba bu rutin bir operasyondu. Sağlıklı olduğu haberlerine hepimiz milletçe çok seviniyoruz. Kendisine nice hizmet dolu yıllar diliyorum" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ