Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balyoz'da flaş gelişme- Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, İlker Başbuğ, Yaşar Büyükanıt

        Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi aldığı ara kararla emekli Genelkurmay Başkanları Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun tanık olarak dinlenilmesine hükmetti.

        Mahkeme heyeti, duruşmaya verdiği iki saatlik aradan sonra açıkladığı ara kararda 5 -7 Mart 2003 tarihleri arasında 1. Ordu Plan Semineri'nde gözlemci raporunu hazırlayan Mehmet Pınar, Hasan Durak ve seminere gözlemci olarak katılan Cevdet Kurnaz, Hasan Karagöz, Ahmet Arıkan, Muharrem Özcan, Oktay Ceylan, Süleyman Taş, Doğan Arslan, Vahit Aydoğan, Ali Aktaş'ın tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.

        Mahkeme ayrıca seminer sonuç raporunda imzası bulunan halen Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, emekli Korgeneral Köksal Karabay ve eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın tanık olarak mahkemeye çağrılacağını açıkladı.

        Heyet ayrıca Ocak 2003 tarihli Kara Kuvvetleri Komutanlığından 1. Ordu Komutanlığına gönderilen mesaj formunda imzası bulunan dönemin Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Tuğgeneral Levent Gözkaya'nın tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.

        Kara Kuvvetleri Komutanlığı Başbuğ ve Gözkaya imzalı mesaj formunda 1. Ordu Komutanlığı'na 'Olasılığı En Yüksek Tehlikeli Senaryo'nun (OEYTS) oynanmaması istenmişti. Heyet ayrıca bugüne kadar duruşmaya katılmayan Ahmet Gökhan Rahtuvan ve Ali Göznek hakkında yakalama kararı çıkardı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ