Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gazeteciler Şık ve Şener için yürüdü

        Ayhan YILDIZ-AHT

        Yağmura rağmen gerçekleşen yürüyüşe CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, İlhan Cihaner, Melda Onur, Oktay Ekşi, Süleyman Çelebi ve Bihlun Tamaylıgil ile vatandaşlar da destek verdi

        Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmalarının birinci yılında dün gazeteciler, "Basın Özgürlüğü için tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması" talebiyle yürüdü. Yaklaşık 150 kişilik grup, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi'ne doğru "Tutuklu Gazetecilere Özgürlük" pankartı arkasında yürüyüşe geçti. Nedim Şener'in eşi Vecide Şener ve Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık'ın da katıldığı yürüyüşe CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Oktay Ekşi, İlhan Cihaner, Melda Onur, Bihlun Tamaylıgil, Süleyman Çelebi, Hran Dink'in kardeşi Hosrof (Orhan) Dink de destek verdi. Grup "Ahmet çıkacak yine yazacak", "Ahmet-Nedim onurumuzdur", "Kitaptan şiirden bomba olmaz Başbakan" şeklinde sloganlar attı. Gruba İstiklal Caddesi'nde yürüyen vatandaşlar da destek verdi.

        ‘GAZETECİ HAPİSLE SUSTURULAMAZ'

        Grup adına basın açıklaması yapan gazeteci Ayça Söylemez, gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tam bir yıl önce tutuklandıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

        "Gazetecilere kurşun kadar ağır iftiralar attılar. Arkadaşlarımız gözaltına alınınca peşlerinden gittik. Tutuklanmayacaklarına inanıyorduk, delil yoktu. İnanıyorduk ki gerçekler adaletin terazisinde mutlaka iftiraya karşı ağır basar. Başka bir güvencemiz yoktu. Fena şekilde yanılmışız. İki arkadaşımız ve onlara katılan onlarcası bunların kanıtı oldu. Türkiye'yi büyük bir hapishaneye dönüştürmek isteyenlerin gazetecileri hapse attırmakla susturamayacaklarını artık anlamak zorundalar"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ