Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Erdoğan fotoğraf sergisi

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukluk yıllarından, toprak sahada top koşturduğu dönemleri de kapsayan fotoğrafları bir albümde toplandı.

        Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 3. Rize Tanıtım Günleri'nde sergilenen fotoğraflar arasında Erdoğan'ın çocukluk, ilkokul öğrenciliği ve İETT formasıyla top oynadığı yıllara dair fotoğrafları Rize Dernekleri Federasyonu'nun Fatih Sultan Kar Kolesiyonu'ndan elde edilen fotoğraflarda Erdoğan'ın siyasi yolculuğu da anlatılıyor.

        RİZE'NİN ÇIKARDIĞI BAŞBAKANLAR

        Fotoğraf koleksiyonu içinde öne çıkan bir bölüm ise Rize'nin çıkardığı Başbakanlar. Osmanlı Devleti döneminde Sadrazam (Başbakan) olan Mehmet Ali Paşa, eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz ve 59. 60 ve 61. Hükümetlerinin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portreleri aynı safta yer alıyor.

        LAZİSTAN MİLLETVEKİLİNİN İDAM FOTOĞRAFI

        Fotoğraflar içinde bir de idam fotoğrafı bulunuyor. Fotoğrafın altında şu bilgiler yer alıyor: "Lazistan Milletvekili olarak 1. TBMM'ye giren Ziya Hurşit Günday, 1925 yılında İzmir'de Mustafa Kemal Atatürk'e yapılmak istenen bir suikastin içinde olduğu gerekçesiyle tutuklanır. İstiklal Mahkemesi'nce idam cezasına çarptırılır. Ziya Hurşit idama giderken, "Beni o kadar yükseğe asınki asanlar ayağımın altında kalsın." der.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ