Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Sizi şaşırtacağım!"

        Dün tahliye edilen gazeteci yazar Nedim Şener, bu sabah eşiyle birlikte kızını okula götürdü. Şener sabah saatlerinde eşi ve kızı ile Bakırköy’deki evlerinden çıktı. Şener, tahliyesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken ilk iş olarak kızını okula götüreceğini söylemişti. Şener, evinden eşi Vecide ve kızları Defne ile birlikte çıktı.

        Kendisini bekleyen gazetecilerle selamlaşan Şener ailesi daha sonra okula gitmek üzere araçlarına yürüdü. Gazetecilere tek tek teşekkür eden ve oldukça mutlu olduğu gözlenen Şener, kızı ve eşiyle birlikte el sallayarak sokaktan ayrıldı.

        ULUSLARARASI BASIN ENSTİTÜSÜ ŞENER'İ ZİYARET ETTİ

        Bu arada, Uluslararası Basın Enstitüsü( IPI ) Direktörü Alison Mckenzie de dün tahliye olan gazeteci Nedim Şener'i evinde ziyaret etti. Mckenzie'ye Gazeteciler Haluk Şahin ve Aslı Aydıntaşbaş elik etti. Nedim Şener'in Bakırköy Osmaniye'deki evinde iki saate aşkın bir süre kalan heyet çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mckenzie "Türkiye'de hala hapiste çok gazeteci var. Onlar da özgür olmalı" dedi.

        Özgürlüğüne kavuştuğu ilk günü sıradan olarak tanımlayan Gazetici Nedim Şener de "Sabah gazeteci arkadaşlar nöbet tutmuşlar burada, çocuğumu okula götürüyor muyum, götürmüyor muyum diye ben sözümün eriyim. Bizde laf ağızdan bir kez çıkar, biz hep böyle yaşadık" diye konuştu.

        Hapiste olmayı betona gömülmeye benzeten Şener, kendisi için en zor olanın betona gömülmüş meslektaşları üzerine beton dökmeye devam eden gazetecilerin varlığını bilmek olduğunu söyledi. Şener sözlerini şu şekilde sürdürdü: Bu korkunç bir şey. Kendinizi savunamıyorsunuz. Ve sürekli infaz yapılıyor. Şu anda süren davalarda yargılanan gazeteciler var, ve onların tek bir kelime söyleme şansı verilmeden sürekli onlar hakkında yayın yapılıyor. En kötüsü şu, yalan söylediğini açık açık gördüğünüz insanlara, siz tek bir cevap veremiyorsunuz. Siz cevap verene kadar gündem değişmiş oluyor. En ağır koyan bu oldu bana.Türkiye gazetecileri yazdıkları her şeyi savunur, 'ben yazmadım' demez. Ben bir insanın hırsızlık yapmadığını nasıl ıspatlayabilirim. Bunun üzerinden Ergenekoncu gibi bir yafta yapıştırılıyor. Bunu savcı yapabilir ama bunu yapan bir gazeteci, gazetecilerin bunu yapmaması lazım. Ben hayatım boyunca siyasi bir kavganın tarafı almadım. Ama siyasetin insan hayatının mahvedecek şekilde yapıldığını görünce, kahroldum.

        Tehliyeden sonra Nedim Şener'in ilk sözleri: Benim hapishaneye girmemin nedeni Dink cinayetinin arka planını göstermek için hazırladığım kitaptı.

        Benim ODATV ile bağlantım yoktu; yasadışı bir örgütlenmeyle de bağlantım olamaz. Sizler beni tanıyorsunuz, ben muhabirim. Ben gazeteciyim. Benim o tip bağlantılarım olamaz.

        İlk gözaltına alınırken 'Hrant için adalet için' demiştim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adalet sağlam durmadığı zaman adalet oluşamaz. Adalete ihtiyacımız var. İşte bu yüzden dolayı mücadelemiz devam edecek.

        Hrant Dink'i katleden güçler hem özgürlüğümüzü hem de basın özürlüğünü karartmaya çalışıyor. Beni hapise attılar. Gazeteci arkadaşlarımın, sizlerin saysesinde bu komployu boşa çıkarttık."

        Şener, hapishanedeyken en çok sabahları kızını okula götürmeyi özlediğini söylerken, ilk yapacağı haberin de Dink cinayetiyle ilgili olacağını söyledi ve ekledi: "Sizi şaşırtacağım"

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ