Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP'li Mehmet Şandır Kuran-ı Kerim seçmeli ders

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, 4+4+4 eğitim sistemine ilişkin kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri sırasında önergeler vereceklerini söyledi. Şandır, Kuran-ı Kerim'in okullarda seçmeli ders olarak okutulması ve Hz. Peygamber (SAV)'in hayatının öğretilmesi yönünde parti önergesi sunacaklarını aktardı.

        Cihan TV Network üzerinden yerel kanallarda canlı yayınlanan 'Anadolu'da Sabah' programının 'Başkent Konukları'na katılan Şandır, Meclis'te vekiller arasında yaşanan yumruklu kavgayı değerlendirdi.

        "TBMM milletvekilleri birbiriyle tartışıyor, dövüşüyorlar ama Anadolu insanı ne durumda? Buna dikkat etmek lazım." diyen Şandır, hükümet ve muhalefet olarak kendi doğrularını birbirine dayatma gayretinin çatışma çıkardığını belirtti.

        İnsanların partilerden çözüm beklediğini dile getiren Şandır, "Memur ve memur emeklileri 2012 zamlarını alamadılar. Herkesin kendisine ait sorunları var. Çiftçinin, esnafın, şehit yakınlarının, korucuların, muhtarların sıkıntıları var. İnsanımız kendi sorunlarıyla boğuşurken bu sorunlara çözüm üretmekle görevli Meclis'in birbiriyle anlaşamayarak dövüşmelerinin hiçbir haklı sebebi yok. Bu olayda hiç kimse haklı değil." dedi.

        "CHP NE DER NE DEMEZ ONA GÖRE HAREKET ETMEYİZ"

        28 Şubat sürecinden rövanş almak için kanun teklifinin 28 Şubat'ta getirilmesinin tenkitleri de beraberinde getirdiğini söyleyen Şandır, eğitim modeliyle ilgili MHP'nin önerisinin de kademeli eğitim olduğunu ifade etti.

        Tüm çocukların okul öncesi eğitimi bir yıl zorunlu olarak alması gerektiğini belirten Şandır, "Sonra 4 ya da 5 yıl ilkokul. Bundan sonra ikinci kademede artık çocuğu yönlendirmeye başlamak lazım. Neslimize, çocuklarımıza -MHP'ye göre- inancımızın milli kültürümüzün insanlık değerlerinin tüm kaynakları öğretilmeli. Zorunlu tartışılır. Seçmeli olsun. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim öğretilsin okullarda. İkinci kademe tüm okullarda Hz Peygamber'in hayatını öğretelim. İnsanlarımızın eylemini belirleyen, onu ölçülendirecek değerleri o yaştaki çocuklara vermek lazım. Ona milli kültürünü öğreteceksin. Seçme özgürlüğü bırakalım. Biz önerge vereceğiz Genel Kurul'a geldiğinde. Bunu komisyonda yapabilirdik. Ama komisyonda CHP ve AK Parti birbirlerini anlamak için değil horoz dövüşü yaptılar. Milletin geleceğiyle ilgili konusunda hukuk kuruyorsun danışmıyorsun." değerlendirmesi yaptı.

        CHP'nin bu teklife karşı çıkacağının hatırlatılması üzerine Şandır, "CHP ne der ne demez ona göre hareket edemeyiz. MHP olarak hareket ediyoruz. Bu bölgede güçlü olmak istiyorsanız, insanlarımızı kendi değerlerine sahip, özümsemiş olarak yetiştirmemiz lazım. Bu insanların yetiştirdiği toplum güçlü toplum olsun." diye konuştu.

        "İMAM HATİPLERİN ORTA KISMINI GELİN BİRLİKTE AÇALIM"

        MHP'yi 28 Şubat'ın ürünü olan 8 yıllık kesintisiz eğitim modelini savunmakla suçlamanın vicdana sığmayacağını ifade eden Şandır, "Biz hiçbir zaman imam hatiplere karşı çıkmadık. İmam hatiplerin orta kısmı açılmak isteniyor. Gelin birlikte açalım. Biz destek verelim, siz teklif verin. Biz teklif verelim, siz destek verin. Başörtüsü yasağının kaldırılmasında da bunu yaptık." sözlerini kaydetti.

        "SİYASETİ SOKAĞA DAVET ETMEK ÇOK TEHLİKELİ, GEÇMİŞTE BUNU YAŞADIK"

        CHP'nin 'bu işi sokak çözer' açıklamalarını çok tehlikeli bulan Şandır, tüm siyasetçileri sağduyulu davranmaya çağırdı:

        "Biz faydayı hasıl etmek zorundayız. Faydalı olmayan bu tür beyanların topluma hiçbir faydası yok. Siyaseti sokağa davet etmek çok tehlikeli bir hadise. Geçmişte yaşadık bunu. Siyaset Meclis'te yapılmalı, çözüm siyasette aranmalı. Bu siyaset de kendi zemininde yapılmalı. CHP'nin o beyanı, Başbakan'ın muhalefeti suçlarken kullandığı 'Anladıkları dilden' ifadesi de yanlış. Tüm siyasetçileri sağduyulu olmaya, sorumluluk anlayışı içinde hareket etmeye, aklı selim içinde hareket etmeye davet ediyoruz. Ülkemizin sorunu çok. Sorunlara çözüm üretmek durumunda olan siyaset, kendisi sorun haline geldi. Bunu aşabilmenin yolu aklı selimi hakim kılmaktan geçiyor."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ