Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Yargıyı etkileme' davası devam ediyor

        Seyfi Oktay ile birlikte 5 tutukuz sanığın gelmediği duruşma iddianamenin okunmasıyla devam ediyor.

        İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Ergenekon kapsamında yürütülen adil yargılamayı etkileme davasında aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun, Ergenekon tutuklusu milletvekili Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal ile oğlu Erkan Bülent Haberal'ın da olduğu 11 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. Tüm sanıkların tutuksuz yargılandığı duruşmaya, Ali Hadi Emre, Kudbettin Kaya, Tülay Bekar, Canfer Balçık, Sefa Altıoğlu ve Bülent Haberal katıldı. Diğer sanıklar Seyfi Oktay, Mehmet Cengiz, Hüseyin Yıldırım, Nihan Atasagun ve Ali Haberal ise mahkemeye gelmedi. Duruşma TRT spikerlerinin iddianameyi okumasıyla devam ediyor.

        İddianamede, Seyfi Oktay, Ali Hadi Emre, Kudbettin Kaya, Tülay Bekar, Mehmet Cengiz, Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım'a terör örgütü üyesi olmak, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yargı görevini yapanı etkileme suçlaması yöneltildi. Sefa Altıoğlu, Nihan Atasagun, Ali Haberal ve Bülent Haberal ise örgüte yardım etmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yargı görevini yapanı etkileme ile suçlanıyor.

        İddianamenin bir numaralı sanığı Seyfi Oktay, 'silahlı örgüte üye olmak, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs etmek ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'le itham ediliyor. Oktay'ın, 26,5 yıla kadar hapsi isteniyor. Diğer sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, emekli Albay Canfer Balçık, avukatlar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Kudbedin Kaya ile Hüseyin Yıldırım, Sefa Altıoğlu, Şehriban Nihan Atasagun, Ali Haberal, Erkan Bülent Haberal için de 10 ile 22'şer yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ