Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Dert + Dert + Dert"

        Şandır, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kanun teklifinin TBMM Milli Eğitim Komisyonunda yapılan görüşmelerinin İçtüzüğe aykırı olduğunu savundu. Teklifin, “4 4 4” değil, “dert üstüne dert” haline geldiğini ileri süren Şandır, bu aşamada teklifin Genel Kurula getirilmesinin yanlış olacağını söyledi. Şandır, söz konusu İçtüzük ihlali ortadan kaldırılmadığı sürece, teklifin “hukuk dışı” olacağını iddia etti.

        Komisyonda Ak Parti ile CHP arasındaki kavga kesintisiz bir şekilde devam ederken, teklifin görüşmelerinin sürdüğünü, değişiklik önergelerinin gerekçelerinin okunmadığını, söz taleplerinin dikkate alınmadığını ve madde ihdası önergelerinde komisyonda salt çoğunluk aranmadığını ifade eden Şandır, bunların hepsinin İçtüzük ihlali olduğunu savundu.

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e bu konuda gereğini yapması için daha önce talepte bulunduklarını, ancak kendilerine bir geri dönüşün olmadığını anlatan Şandır, şimdi yeniden aynı yönde başvuruda bulunduklarını belirtti.

        Şandır, teklifin bu haliyle Genel Kurul'a inmesi halinde Anayasa ihlali yaşanacağını öne sürdü. Teklifin Genel Kurula getirilmesi halinde ciddi bir gerginlik de yaşanabileceğine işaret eden Şandır, “Eğer gereğini yapmazsa bu durumdan Sayın Meclis Başkanı sorumlu olacaktır” dedi. Şandır, İçtüzüğün 14. maddesine göre, Meclis Başkanı'nın görevleri arasında komisyonları denetlemenin de bulunduğunu söyledi.

        “Meclisteki halılarda Türk bayrağı motifi” iddiası

        Mehmet Şandır ayrıca, Meclis koridorlarına serilen halıların üzerindeki motiflerin Türk bayrağını çağrıştırdığını iddia etti. Şandır, TBMM Başkanı Çiçek'in, söz konusu motiflerin Osmanlı motifi olduğunu söylediğini, ancak yaptıkları araştırmalarda böyle bir Osmanlı motifine rastlamadıklarını söyledi.

        Halılarda kırmızı zeminin üzerinde hilal ay ve yıldız motiflerinin bulunduğunu savunan Şandır, “Kimin hangi niyetle yaptığını bilmiyoruz ama bunun araştırılması ve halıların kaldırılması gerekiyor. Bu halılar her gün çiğneniyor. Bu, Türk bayrağına ve Türk milletine hakarettir” diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ