Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem hamdi sedefçi edirne chp beraat dava

        Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, belediye sarayı ve arsasının satışıyla ilgili olarak 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamalarıyla 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı davadan beraat etti.

        Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanıklar Hamdi Sedefçi, Nihan Akdere, Sedat Kaya, Ruhi Takındı, Hüsnü Güler, Ercan Gökdağ, Metin Karakaya, Muharrem Polat ve Ünal Kant'ın avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Müsebbih Ergin'in davanın Mart ayındaki duruşmasında verdiği mütalaada, belediyenin veya herhangi bir kamu kurumunun zararının tespit edilemediğini belirterek 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından 5 ila 12 yıl arasında hapis istemiyle yargılanan, aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 10 kişinin beraatlerini talep etti.

        Mahkeme heyeti, dosyada delillerin toplandığını açıklayarak sanık avukatlarına son savunmalarını sordu. Sanık avukatları savcılık mütalasına uyularak müvekkillerinin beraatlerini talep etti. Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şimşek Küyük, dosyadaki mevcut delil durumuna göre, sanıkların üzerine atılı suçu işledikleri yönünde kesin ve inandırıcı delil olmadığından, aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ninde bulunduğu toplam 10 sanığın ayrı ayrı beraatine karar verdi.

        OLAY NEYDİ?

        Edirne Belediyesi'nin Abdurrahman Mahallesi'nde yaptırdığı belediye sarayı ve arsasının satışı ve yeni belediye sarayı yapılmasıyla ilgili 20 Eylül 2007 günü yapılan ihaleyi inceleyen İçişleri Bakanlığı Müfettişleri rapor hazırladı. Bakanlık müfettişleri, bina ve arsa satışının 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olduğunu, ancak yeni inşaat yapımının ise 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri ile yapılabileceğini tespit etti. Bu işlemler nedeniyle müfettişler Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'nin 'görevini kötüye kullandığı' gerekçesi ile soruşturma izni verilmesini teklif etti. Bakanlık tarafından Başkan Sedefçi ve 6 belediye çalışanı hakkında adli soruşturma yapılmasına izin verilmesinin ardından 10 kişi hakkında 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamalarıyla 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ