Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM’nin 92. yaşını coşkuyla kutluyoruz

        HT GAZETE

        Atatürk’ün çocuklarımıza armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin 92. yaşını coşkuyla kutluyoruz. Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan mesajında, birinci sınıf demokrasi için özgürlükçü Anayasa vurgusu yaptı.

        GÜL’DEN ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA VURGUSU

        TBMM’nin en önemli gündem maddesinin özgürlükçü bir sivil Anayasa olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, çözümü ertelenen sorunların ülkenin geleceğini ipotek altına almasına ve yeni kayıp yılların oluşmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

        CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında yeni Anayasa vurgusu yaptı. “Meclisimiz üstlendiği ağır sorumluluğu, onurlu ve şerefli görevi 92 yıldır layıkıyla yerine getirmenin, milletimizin güvenine mazhar olmanın kıvancı içindedir” diyen Gül, TBMM’nin “demokrasinin mabedi,milli iradenin tecelligâhı, milli egemenliğin kayıtsız şartsızmillete ait oluşunu temsil eden yegâne çatı” olduğunu söyledi.

        Gül, Türkiye’nin sorunların üzerine cesaretle gitme kararlılığından vazgeçmeyeceğini vurgularken, çözümü ertelenen sorunların ülkenin geleceğini ipotek altına almasına ve yeni kayıp yılların oluşmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, çoğulcu demokrasi anlayışını benimsemiş bir ülke olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül demokrasinin bir uzlaşma, anlaşma ve barış rejimi olduğunu söyledi. Türkiye’nin meselelerini büyük bir olgunluk ve özgüven içerisinde ele alarak çözeceğine inandığını aktaran Gül mesajını şöyle sürdürdü: “Bugün ülkemizin önündeki en önemli gündem maddesi, Türkiye’yi birinci sınıf bir demokrasi haline getirecek yeni özgürlükçü, sivil bir Anayasa’yı gerçekleştirmektir.

        UZLAŞMA KÜLTÜRÜ

        TBMM’de temsil edilen partilerin, bütün siyasi aktörlerin, sivil toplum kuruluşlarının, uzlaşma kültürü içerisinde sürdürecekleri, akılcı, sağduyulu ve yapıcı çalışmalarıyla bunun başarılabileceğinden şüphe duymuyorum. Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün tüm kurumve kriterleriyle benimsenmesi ve uygulamada karşılaşılan sıkıntıların evrensel normlar doğrultusunda ortadan kaldırılması, ülkemizin istikrar ve refah içerisinde gelişmesinin teminatı olacaktır. Bunu başarabildiğimiz takdirde, inancımodur ki, performansı ve dinamizmiyle tümdünyanın dikkatini çeken Türkiye, yeni başarılara imza atacak ve muazzamilerlemeler elde edecektir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ