Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Ağar Yenipazar Cezaevinde

        Durmuş Ali KILINÇ / AYDIN (AHT)

        Aydın'a 45 kilometre uzaklıktaki en küçük ilçelerinden biri olan 6 bin 300 nüfuslu Yenipazar, Mehmet Ağar'la gündemde. Nöbetçi pideci uygulaması dahi olan, pidesi ve Yörük Ali Efe'si ile meşhur ilçe Türkiye'nin "sakin şehir" unvanlı 5 ilçesinden biri. Mehmet Ağar'ın cezasını çekmek üzere ilçedeki cezaevine gelmesi memnuniyet yarattı.

        Çeşit çeşit pide türleriyle konuklarını Yenipazar pidesinin farkı gösteren usta pideciler, pidenin ana vatanın Yneipazar olduğunu iddia ediyorlar. Nöbetçi pideci uygulamasının dahi olduğu şirin kentin çıkışındaki kapalı cezaevine konulan Yenipazarlıların değimi ile ağır konuk Mehmet Ağar, Yenipazarlıları oldukça memnun etmiş durumda. Yenipazarlılar Mehmet Ağar'ın ilçelerine uğurlu geleceğini, Ağar sayesinde Yenipazar'ın tüm Türkiye'de tanınacağını inanıyorlar.

        'MUTLULUK DUYUYORUZ'

        Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Ağar'ın ilçelerine seçmesi sonrasında Yenipazar'ın tüm Türkiye'nin gündemine oturduğunu söyledi. İlçeye şimdiden gelen giden sayısının arttığını dikkat çeken Yüsran Erden, "Yenipazar olarak esnafıyla, vatandaşıyla bir bütün olarak Mehmet Ağar'ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Mehmet Ağar ismi Türkiye'de herkesin hafızasında yer etmiştir. Ağar'ın ilçemizi seçmesi bizim için büyük bir şans. İlçemizin yerel güzelliklerini hem hemşerilerimizle hem de misafirlerimizle paylaşıyoruz. Sayın Ağar'ın ilçemizi seçerek burada cezasını çekmeye karar vermesi ilçemizi hareketlendirerek ekonomisinin artmasına da neden olacaktır. Sağlıklı ve doğal yaşanan sakin şehir Yenipazar, her imkanıyla misafirlerini kabul etmeye hazırdır. Sayın Ağar'ın yakınlarını ve ziyaretçilerini ağırlayacağımız için de ayrıca mutluluk duyuyoruz" dedi.

        Pide işletmecisi Celal Demiroğlu, "Yenipazarımız zaten pidesiyle Yörük Ali Efesiyle meşhurdu. Bundan sonrada ilçemizin ismi Mehmet Ağar ile yan yana anılacak. Mehmet Ağar'ın 2 yıl burada olacak olması ilçemizdeki hareketliliği şimdiden artırdı. Bu hareketlilik iki yıl boyunca da süreceğini inanıyorum. Sayın Mehmet Ağar'ı ve kendisine ziyarete gelecek olan misafirleri ağırlamaktan memnunluk duyacağız" şeklinde konuştu.

        Mehmet Ağar'ın eşi Emel Ağar tarafından kiralandığı öğrenilen evin komşularından Ayfer Ataçalı, "Mehmet Ağar büyük bir insan. Onu hep televizyonlardan duyardık. Şimdi ilçemizde olması bizleri sevindiriyor. Bizim evin yanında ev tutmuşlar. Bir sürü yeni eşya geldi. Mehmet Ağar'ın yakınlarıyla komşu olmak bile güzel" dedi.

        Yenipazar sakinlerinden Emir Ayşe Duru ise, "Mehmet Ağar'ın gelişiyle kentimize hareketlilik geldi. Baksanıza kaç gündüz ilçemiz her gün televizyonlara çıkıyr. Önceden hep televizyonlarda başka şehirleri izlerdik. Şimdi bizim kentimiz çıkıyor. Mehmet Ağar'ın gelişi bizim için çok iyi oldu" şeklinde konuştu.

        CEZAEVİNE MÜDÜR ATANDI

        Daha önce müdürü bulunmayan Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi Adalet Bakanlığının talimatıyla il standartlarına getirilmesi için çalışmalar devam ederken, Karaman'da görev yapan Musa Kuraç cezaevi müdürü olarak Yenipazar'a atandı. Dün göreve başlayan Kuraç bugün cezaevindeki komutanlar ile cezaevinde incelemeler yapıp notlar aldığı görüldü.

        SÜREYİ ÖNE ÇEKTİ

        Susurluk davasında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra teslim olması gereken Mehmet Ağar'a bakanlığın Yenipazar'daki cezaevini hazır hale getirmek için 15 gün sonra teslim olması istendiği öğrenildi. Mehmet Ağar'ın bu teklifi reddettiği ve tadilatta olmasına rağmen Yenipazar cezaevine teslim olmak istediği iddia edildi. Bu doğrultuda tadilat devam ederken Cezaevine teslim olan Mehmet Ağar'ın cezaevine gelirken yanında iki bavul dolusu kitap getirdi.

        Diğer yandan DP Genel İdare Kurulu Üyesi Ergüven Yakan ve beraberindeki partililer savcılık izniyle Mehmet Ağar'ı ziyaret ettiler. Ağar'ın günün kitap kuyarak geçirdiğini söyleyen Yakan, herkese selam söylediğini belirtti.

        Pidesiyle ünlü Türkiye'nin 5 sakin şehrinden biri olan Yenipazar tarihinde görülmemiş bir hareketlilik yaşanıyor. Kurtuluş Savaşı döneminin milli kahramanlarından Aydınlı Yörük Ali Efeyi barındıran Yenipazar şimdide Türk siyasetinin ünlü isimlerinden Mehmet Ağar'ı konuk ediyor. Bu durumdan oldukça memnun olan Yenipazarlılar ise Mehmet Ağar ile ilçelerinin isminin yan yana anılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler.

        CHP'li Yüsran Erden'in Belediye Başkanlığı'nı yaptığı Yenipazar'ın kaymakamlığını ise Ünal Kılıçarslan yapıyor. Türkiye'nin 'sakin şehir' 5 ilçesinden biri olan Yenipazar, meşhur olduğu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ