Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul İl Kongresi'nde konuştu

        Kılıçdaroğlu kongreye seslendiği konuşmasında;

        "Değişimi, dönüşümü savunan parti yine CHP olacaktır ve sonuna kadar gidecektir. Bütün politikalarımızın merkezine insanı koymalıyız. Sadece bizim insanımıza değil, sosyal demokratlar evrensel değerlere önem vermelidir. Biz de değişmek zorundayız. 18-19'uncu yüzyılın politikalarıyla devam edemeyiz. Sosyal demokrasinin de değişmesi lazım. daha güçlü daha tutarlı yeni bir orta sınıf çıkıyor. Onları seslendirmek CHP'nin temel felsefesi olacak. İnsan merkezli bir sosyal demokrasi, Hakkari, Tekirdağ, Çorum'da da dile getireceğiz. Sosyal demokratların bir zihniyet devrimine ihtiyacı var. Aşama aşama, çalışa çalışa yapacağız. Onun da koşulları var. Birincisi ufkumuzu genişleteceğiz. Bulunduğumuz ülkeyi değil dünyayı düşüneceğiz.İkinci önemli nokta daha var. Halka güven vereceğiz.

        İnanmadığımız şeyleri söylemeyeceğiz. Önce inanacağız. Sonra inandıklarımızı kararlılıkla yerine getireceğiz. Bize oy vermeyen yurttaş bile 'Bunu CHP söylüyor mutlaka doğrudur' diyecek. Güven vermenin yolu budur" dedi.

        AK PARTİ'YE SALVO ÜSTÜNE SALVO: NE OLDU ÇILGIN PROJEAK

        Parti'ye de yüklenen Kılıçdaroğlu, Çılgın Proje diyorlardı. Ne oldu Çılgın Proje" diyerek AK Parti'nin politikalarını eleştirdi.

        "Bizim anlayışımıza göre siyaset bir zenginleşme aracı değildir. Recep Tayyip Erdoğan'dan tutun aşağıya kadar inin. Bir yolsuzluklar zinciri göreceksiniz. 7'den 70'e kadar toplumun dokusunu ahlaki yapısını bozmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz" diyen Kılıçdoroğlu zihniyet devriminin bir başka parçası olarak "Sorunlardan beslenen bir parti olmayacağız" dedi.

        Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:Bizi kandırıyorlar, Güneydoğu'ya fabrika kurulmazmış. Almanya'ya bakın. Size hapishane söz veren Başbakan'a oy verdiniz. Adalet Bakanı da çıkmış, 'daha fazla hapishane yapacağız' diyor. Siz hiç bir demokraside, bir başbakanın hapishane sözü verdiğinizi duydunuz mu. Bu bile demokrasinin yüz karası olan bir söylemdir. Bu anlayışa karşı çıkan tek parti var. O da CHP'dir.

        Büyük balık küçük balığı yutar. 21. yüzyılda unutulmaması gereken bir şey var. Hızlı balık, yavaş balığı yutar. Yapacağız, hızlı karar alacağız. Üretimi Anadolu'nun her tarafına yayacağız. bu bizim sözümüzdür.

        Dış politikayı biliyorsunuz. Geldiğimiz noktayı da biliyorsunuz. Bu dış politika bizim savunduğumuz bir dış politika değil. Bizim dış politikamız; Biz bağımsız bir ülkeyiz. Kararlarımızı kendi irademizle alırız.Ne zamandan beri Türkiye batının taşeronu olarak kendi komşusuna silah tutmaya, onun topraklarını işgal etmeye yelteniyor. Suriye'ye müdahaleye de aynı anlayışla karşı çıkacağız. Gidersin Beşar Esad'la kanka olursun. Beraber Şam'ın sokaklarında gezersin. yediğin içtiğin ayrı gitmez. Amerika kızar, Esad'a sırtını dönersin.Irak'la aramızı bozduk. İran'la aramızı bozduk. Suriye ile aramızı bozduk. İsrail'le aramızı bozduk. Dış politikada kavga etmediğimiz ülke kaldı mı? Ayakları yere basmayan bir dış politikamız var. O dışişleri bakanı o koltuğunda oturduğu sürece parmakla çağrılan bir dışişleri bakanıdır o.Birilerine endekslenen bir dış politika doğru değildir.

        Brüksel’e ilk gittiğimde 35 gazeteci hapisteydi. Şimdi 92 gazeteci hapiste. Tutuklu gazetecileri Avrupa’da gündeme getiren ilk parti CHP’dir. Bu konu Türkiye’nin demokrasi tarihinde kara bir leke olacaktır.

        Silivri toplama kampında yaşanan dramları kamuoyunun gündemine getiren bunları sadece Türkiye’de değil bütün dünyada anlatan parti CHP.

        +4+4 ucubesi geçti parlamentodan. Bu yasaya karşı çıkan parti hangisiydi. Milletvekilleri tekmelenen CHP’ydi.

        Bize soruyorlar ne yapıyorsunuz diye. Biz onlara günaydın diyeceğiz.

        Uludere’de 34 vatandaşımız öldürüldü. Defalarca sorduk bu istihbaratı nereden aldınız diye. Bunu soran başka parti gördünüz mü?

        Meclis’te sesimizi kesmek istediler. Zaten 10 dakika konuşuyorsun ona bile tahammül edemediler. Milletin vekilleri milletin kürsüsüne çıktılar. Değiştirtmediler iç tüzüğü. İnsaf yahu insaf biraz. Vicdan yahu vicdan biraz.

        POŞU TAKAN GENCE 11 YIL CEZA VEREN DEMOKRASİ OLMAZ

        Bir zihniyet devrimi yapmak durumundayız. Bir dönüşümü gerçekleştirmek durumundayız. CHP'liler üç büyük devrime imza atmışlardır. Şimdi dördüncü büyük devrime imza atmak için çaba harcayacağız. Demokrasi ve özgürlükleri getireceğiz bu ülkeye. Poşu takan gence 11 yıl ceza veren bir ülkeye asla ve asla demokrasi demiyoruz.

        Darbeye karşı olmak darbe hukukunu değiştirmekle başlar. Değiştirmiyorsanız darbecilerin ortağısınız demektir. Siz darbelere karşı mısınız? Samimi misiniz? Gelin 12 Eylül darbe hukukunu gözden geçirelim. Bunu her ortamda dile getireceğiz. Darbe hukukunun arkasına saklananlar, darbeyle mücadelede samimi değildir. Samimi olan darbe hukukunu değiştirir. Seçim barajı, kaldıralım diyoruz. Kaldırmıyorlar. Seçim kanunu değiştirelim diyoruz, değiştirmiyorlar. Üniversiteler özerk olsun diyoruz, yanaşmıyorlar.Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin en ön saflarında yürüyenler yine CHP'liler olacak.

        'Bu CHP hiç çalışmıyor, muhalefet yok memlekette' derler. Köşe yazarlarının tetiklediği bu eleştirilere bazı kişiler de bazen katılır. Sadece bu yasama dönemindez neler yaptık ana başlıklarıyla söylüyorum. Hükümetin Suriye politikasına en tutarlı muhalefeti CHP yaptı. İki; Acaba Suriye'de neler oluyor. Suriye'ye heyet gönderen tek parti CHP'dir. Suriye ile ilişkiler bozulduktan sonra güneydeki kentlerimize etkisi nedir? Her yere heyet gönderen parti yine CHP'dir. Arap Baharı yaşandı. Hep batının haber ajanslarından Arap Baharı'nı öğrenmeye çalıştık. Dünyada kimsenin yapmadığını CHP yaptı. Bütün ülkelerde gazetecileri, kanaat önderlerini, sivil toplum örgütü yetkililerini çağırdık. Bizim yaptığımız 16 ülke televizyonunda birinci haber olarak yer aldı.

        Malatya Kürecik'te gidip eylem yapan, İsrail Kalkanı olarak tanımladığımız, o kalkanın Türkiye için ne sorunlar yaratacağını ortaya koyan parti de biziz.Ne diyor İran, Rusya: Savaş çıkarsa Kürecik'teki kalkanı imha edeceğiz diyor. Türkiye'yi açıkça savaşa sürüklüyorsunuz.

        "PARTİDE KAVGA İSTEMİYORUM"

        Parti içindeki son gelişmelerle ilgili de mesajlar veren Kılıçdaroğlu'nun, "Yumuşak başlı bir insanım. Ama partiye zarar vereni affetmem" sözleri dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ