Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Giresun'da HES inşaatında göçük, Giresun'da inşaatta göçük, HES inşaatında heyelan, Giresun'da heyelan

        Ali ZENGİN/ TRABZON (AHT)

        Giresun'un Dereli ilçesinin Kızıltaş köyü sınırları içerisinde yapımı devam eden HES inşaatında meydana gelen heyelanda 4 kişi toprak alanında kalarak hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı.

        HEYELAN DUVARI YIKTI

        Giresun'un Dereli ilçesi Kızıltaş köyü sınırları içerisinde özel bir şirkete ait HES inşaatında saat 13.30 sıralarında toprak kayması sonucu heyelan meydana geldi. İnşaat alanında çalışmakta olan işçilerden Kerem Erdem (40), Eren Erdem (19), Kenan Özdemir (40) ve Mustafa Yiğit (22) ve Zafer Kıvrak isimli işçiler yıkılan duvarın altında kaldı.

        İŞÇİLER ÇIKARDI

        HES inşaatında çalışan işçiler, kazma ve küreklerle kurtarma çalışmalarına katıldı. Kerem Erdem, Eren Erdem, Kenan Özdemir (40) ve Mustafa Yiğit isimli işçiler hayatını kaybederken yaralı olarak kurtarılan Zafer Kıvrak Dereli Devlet Hastanesi'ne, oradan da Giresun Devlet Hastanesi'ne nakledildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

        3 YILDA 8 KİŞİ ÖLDÜ

        Giresun ve ilçelerine bağlı ilçe ve köylerde yapımı devam eden HES inşaatlarında 3 yıl içinde 8 kişinin öldüğü 14 kişinin de yaralandığı ortaya çıktı. 27 Haziran 2009 günü Güce ilçesi Gelevera deresi üstünde yapımı sürdürülen Gökçebel Barajı şantiyesinin dinamit deposuna yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen patlama sonrayı meydana gelen heyelanda 1 mühendis ve 2 işçi hayatını kaybederken, 2 işçi de yaralanmıştı. 9 Ekim 2010 günü ise Bulancak ilçesi Kovanlık Beldesinde HES işçisi kafasına kalas düşerek öldü.

        Giresun'daki HES inşaatlarında 3 yıl içinde meydana gelen kazalarda 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

        ÖLENLERİN YAKINLARI TEPKİLİ!

        Dereli Devlet Hastanesi'nde cenazelerini almaya gelen ölenlerin yakınları inşaat çalışmalarını sürdüren firmaya, gerekli güvenlik tedbirlerini almadığı için tepki gösterdi.

        "TEDBİRSİZLİK Mİ KAZA MI BİLEMİYORUZ"

        Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Dereli Devlet Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, vefat eden işçilere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Şenlikoğlu, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü vurgulayarak, "Tedbirsizlik mi, yoksa kaza mı bilemiyoruz. Olayla ilgili yapılacak soruşturma sonrası bu ortaya çıkacak." dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ