Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Biz terörle müzakere eden bir parti değiliz, chp, kemal kılıçdaroğlu, tobb

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 67. Genel Kurulu'nda, salonda bulunanlardan kendilerine ''Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirirsem başıma bir şey gelir mi?'' ve ''Ben telefonda konuşurken acaba telefonum dinleniyor mu?'' sorularını sormalarını istedi. Kılıçdaroğlu, bu iki kaygının ülkede demokrasinin kalitesini ortaya koyduğunu ileri sürdü.

        Konuşmasında, ''Biz terörle müzakere eden, müzakereyi savunan bir parti değiliz'' diyen CHP lideri, ''Terörle müzakere eden, toplumsal uzlaşmanın ne olduğunu zaten bilemez. Ülkemizde analar ağlamasın deniyorsa bizim bulduğumuz yolla analar ağlamaz. Herkes, her siyasal parti elini taşın altına koyacak'' ifadelerini kullandı.

        Eğitim sistemindeki düzenlemeye de değinen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: ''Eğitim sisteminde yapılan değişiklik nasıl oldu? Dayatmayla olmadı mı? Milletvekilleri tekmelenmedi mi? Konuşma hakları ellerinden alınmadı mı? Konuşmasınlar denmedi mi? 'Dayatmayla olmaz' ne kadar güzel bir laf.''

        Kemal Kılıçdaroğlu, eğer Sayın Başbakan, bu ülkede 'yolsuzluk yoktur' diyorsa dünya kadar örneğini onun önüne koymaya hazır olduğunu dile getirerek, ''Yeter ki dinlesin, 'gel arkadaş, sen yolsuzluk var diyordun çıkar şu dosyaları' desin. Hepsini çıkaracağım; demiyor ki'' şeklinde konuştu.

        Tutuklu milletvekillerinin durumuna da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Değişiklik kabul edilirse Murat Karayılan da milletvekili olabilirmiş. Benim bildiğim kadarıyla milletvekili olmak için askerlik yapmak şart değil mi? Ve benim bildiğim kadarıyla da Murat Karayılan hiç askerlik yapmadı. Niye milleti kandırıyoruz, niye millete doğruları söylemiyoruz.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ