Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Üniversitesi'nin kızlar tuvaletinde bomba

        NİHAT ULUDAĞ- AHT

        İstanbul Üniversitesi'nin kızlar tuvaletine konulan ve büyük bir gürültüyle patlayan basınç etkili bombayı yerleştirdikleri iddia edilen İktisat Fakültesi öğrencileri R.A. ve E.Ç. tutuklandı. Olay yeri fotoğrafları ise patlamanın şiddetini ortaya koydu.

        İstanbul Hukuk Fakültesi'nde özürlü kız öğrencilerinin kullandığı tuvalette 8 Mayıs günü meydana gelen şiddetli patlamada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken maddi hasar meydana geldi. Olay sonrası yapılan operasyonlarda, İktisat Fakültesi'nde okuyan kız öğrenciler R.A. ve E.Ç. ile birlikte hareket ettikleri iddia edilen 2 erkek öğrenci yakalanarak gözaltına alındı.

        Hukuk Fakültesi güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı kampüs içerisinde eğitim alan İktisat Fakültesi öğrencileri R.A. ve E.Ç.'nin bombalama eylemini gerçekleştirdiğini belirledi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan R.A. ve E.Ç. tutuklanırken, polis patlamanın yaşandığı öğrenci tuvaleti ve koridor fotoğraflarını basınla paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ