Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den, Kemal Kılıçdaroğlu'na 4+4+4 göndermesi

        GAZETE HABERTÜRK

        Anayasa Mahkemesi’nin, CHP’nin “4+4+4’ün iptali” başvurusu üzerine verdiği ret kararını değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Dinçer “Sayın Kılıçdaroğlu 19 Mayıs Genelgesi iptal edildiğinde herkesin hukuka saygı duyması gerektiğini belirtmişti. Saygı duyma sırası Kılıçdaroğlu’nda, imtihandan geçiyor” diye konuştu.

        "ŞİMDİ SIRA KILIÇDAROĞLU'DA..."

        Milli EğitimBakanı Ömer Dinçer, CHP’nin 4+4+4’ün iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebinin Anayasa Mahkemesi’nce reddedilmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Dinçer, Danıştay’ın 19Mayıs Genelgesi’nin iptali üzerine “garabet” değerlendirmesinde bulunduğunu hatırlatarak, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu herkesin hukuka saygı duyması gerektiğini belirtmişti. Şimdi hukuka saygı duyma sırası Kılıçdaroğlu’nda. İmtihandan geçiyor, hep beraber göreceğiz” dedi. Bakan Dinçer bir gazetecinin “CHP’nin, yasanın esas yönünden iptali için yeniden Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağı belirtiliyor” hatırlatması üzerine de “Herkes hukuka saygı duymalı” diye konuştu.

        ERASMUS AÇILIMI

        Bakan Dinçer, Başbakan Erdoğan’ın ‘Türk Cumhuriyetleri için Erasmus” ile ilgili açıklamaları konusunda da, “Kastedilen şeyi bilmek lazım. Türk dünyası için eğitimkastediliyorsa bu ciddi bir katkı sağlar. Başbakan’ın teklifinin değerlendirilmesinin uygun olacağını düşünüyorum” dedi. Dinçer, AB’deki Erasmus işbirliğini terk etmeden Türkiye’nin kendi Erasmus programını kurmasının Türkiye için önemli bir açılımolacağını vurguladı.

        "YARGIÇ VASFINI ZATEN KAYBETTİLER!"

        CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Anayasa Mahkemesi’nin “4+4+4 düzenlemesiyle’’ ilgili İçtüzük ihlali yönünden yaptıkları başvuruyu reddetmesini beklediklerini, mevcut Anayasa Mahkemesi’nden hak, hukuk beklemediklerini belirtti. İnce, “Onlar yargıç olma vasfını kuruluş kanunu ile zaten kaybettiler. Biz sistemin biçimsel görünümünü tamamlamak için bu başvuruları yapmak durumundayız. Yoksa oradan hukuki karar beklediğimizden değil. Artık Anayasa Mahkemesi’nin de güvence altına aldığı bu uygulamayla bundan sonra komisyonlarda çoğunluğu sağlayanlar, döverek tasarı ve teklifleri geçirebilirler’’ dedi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ