Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ambulansta kendine gelen hasta doktora saldırdı, trabzon, ambulas, doktora şiddet

        Kenan TAŞKIN - Ali ZENGİN / TRABZON (AHT)

        Trabzon'da 112 Acil Sağlık ekiplerinde görevli kadın doktor ile acil tıp teknisyeni, yerde baygın halde yatan kişiye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla götürmek üzere yola çıktı. Ancak ambulansta kendine gelen hasta, kadın doktor ve acil tıp teknisyenine bıçakla saldırdı, doktorun boğazını sıktı.

        AMBULANSTA SALDIRDI

        Çömlekçi Mahallesi'nde bir kişinin baygın vaziyette yerde yattığını gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirerek yardım istedi. Olay yerine gelen ambulansta görevli sağlık ekibi, baygın halde yatan Şemsettin Aktaş'a (53) ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye götürmek için yola çıktı. Haydar Bekiroğlu yönetimindeki 61 DV 789 plakalı ambulans, Tanjant yolunda seyrederken kendine gelen hasta, iddialara göre kendisine müdahale etmeye devam eden doktor Ayşe Büşra Önder (27) ile acil tıp teknisyeni Hatice Eriş'e (30) "Siz beni nereye getiriyorsunuz, beni hemen indirin, ben cezaevinde yattım, hepinizi öldürürüm" diye bağırdı.

        Daha sonra Aktaş, doktor Önder'i yumruklayıp boğazını sıktı. Bu esnada araya giren acil tıp teknisyeni Hatice Eriş doktoru kurtarmaya çalışırken, saldırgan, yanında taşıdığı bıçağın sapıyla Eriş'in kafasına vurdu. Olayı fark eden ambulans sürücüsü Haydar Bekiroğlu, ambulansı Gazipaşa Mahallesi'nde durdurdu. Saldırgan, ambulans sürücüsü ve çevreden yetişen vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirildi.

        Doktor Ayşe Büşra Önder ve acil tıp teknisyeni Hatice Eriş, saldırgandan şikayetçi oldu. 112 Acil Sağlık bünyesinde 3 yıldır doktorluk yapan Ayşe Büşra Önder, "Biz baygın haldeki hastaya olay yerinde müdahale ettik. Sonra hastaneye getirmek için yola çıktık. Yolda kendine gelen kişi 'Beni nereye getiriyorsunuz, indirin, ben cezaevinde yattım, sizi öldürürüm' gibi laflar ederek üzerime saldırarak yumruk atmaya çalıştı. Bir ara boğazımı sıktı. Sonra elinde bıçağı fark ettim. Onunla arkadaşımızın kafasına vurdu" dedi.

        Polis tarafından gözaltına alınan Şemsettin Aktaş, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ