Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika BDP'den Kemal Aktaş resti: Mecis'i kilitleriz, bdp, cemil çiçek, kemal aktaş

        İNAN GEDİK / GAZETE HABERTÜRK

        BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş’ın Yargıtay tarafından mahkûmiyetinin onaylandığına dair karar TBMM’ye ulaştı. Aktaş’ın milletvekilliğinin düşmesine dair kararın en geç önümüzdeki hafta çarşamba günü Genel Kurul’da okunması beklenirken, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile bir araya geldi.

        BDP’liler Çiçek’e, “Karar okunursa her türlü eylemi yapar Genel Kurul’u kilitleriz” dedi.

        Aktaş hakkındaki karar geçen ay içinde TBMM’ye ulaşırken, yaklaşık 10 gün önce de BDP grubu konuyla ilgili bilgilendirildi. Bunun üzerine BDP grup yönetimi, hem TBMM Başkanlığı hem de AK Parti yönetimiyle temasa geçerek kararın okunmasının askıya alınmasını istedi. Ancak Meclis Başkanlığı’nın kararı değişmedi. Gelişmeler üzerine BDP Eşbaşkanları, TBMM Başkanı Çiçek’ten acil randevu talep etti.

        Randevu dün akşam saatlerinde Çiçek’in makam odasında gerçekleşti. Çiçek’in BDP’lilere “Benim yapabileceğim bir şey kalmadı. Kararın okunmasını en fazla önümüzdeki hafta çarşamba gününe kadar geciktirebilirim” dediği öğrenildi. BDP’lilerin ise bunun üzerine “Eğer karar okunursa Genel Kurul’u kilitleriz. Her türlü eylemi yaparız. Bizi polis zoruyla dışarı çıkarmak zorunda kalırsınız” dedikleri belirtildi.

        BDP kanadı, Aktaş hakkındaki kararın Genel Kurul’da okunmak istenmesinin AK Parti grup yönetimi tarafından talep edildiğini savunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ