Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Van'da KCK operasyonu

        Cemal AŞAN / VAN (AHT)

        Van'da Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nn talimatı ile düzenlenen operasyonda 6 belediye başkanı ve parti yöneticilerinin aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde 6 belediye başkanının evi ve belediye binalarına eş zamanlı operasyon düzenlendi. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın Halilağa Mahallesi'nde bulunan evine de sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi. Bekir Kaya, evinde yaklaşık 3 saat süren aramanın ardından polis eşliğinde Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bulunan Belediye Hizmet Binası'na götürüldü. Burada da Bekir Kaya'nın makam odasında yapılan aramaların ardından gözaltına alındı. Kaya'nın evinde bulunan Bağımsız Van Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, aramanın ardından Kaya ile birlikte belediye binasına gitti.

        Yapılan aramaların ardından belediye binası önünde toplanan kalabalığı selamlayan Belediye Başkanı Kaya, "Beşir Atalay katıldığı bir televizyon programında başbakanla birlikte bu operasyonları kararını aldıklarını açıkladı. Umarım ifademize de katılırlar" dedi. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yanı sıra ilçe belediye başkanları da gözaltına alındı. Düzenlenen operasyonlarda Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan, Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan evlerine yapılan baskınla gözaltına alınırken, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ise Gaziantep'te gözaltına aldı.

        KENTTE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

        Belediye başkanlarının yanı sıra Başkale BDP eski ilçe başkanı Derviş Polat, Muradiye İlçe başkanı Şirin Yıldız ve İzmir'de bulunan BDP Van eski İl Başkanı Cüneyt Caniş de gözaltına alındı. Belediye binaları ve evlerde yapılan aramalarda polis çok sayıda belge ve hard diske el koydu. Yapılan operasyonların duyulmasının ardından kentte hareketlilik arttı. BDP'liler parti çadırı ve belediye binası önünde toplanarak gözaltıları protesto etmeye başladı. Van Emniyet Müdürlüğü de olası bir gerginliğe karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ