Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ocaklara ateş düştü, hakkaride saldırı, 8 şehit, dağlıcaya saldırı, yeşiltaş karakolu

        Bugün sabaha karşı Irak sınırından sızan PKK'lı teröristlerin Hakkari'nin Dağlıca bölgesine yaptığı saldırıda şehit olan 8 askerimizin kimlikleri belli oldu. Şehit askerlerin ailelerine kötü haberi, yanlarına sağlık ekipleri alan askeri yetkililer verdi.

        ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ

        Şehit sekiz askerimizin kimlikleri:

        Kıdemli Çavuş Ali Gümüş

        Piyade Onbaşı Cahit Kılıç

        Piyade Onbaşı İsa Sayın

        Piyade Er Umut Bulut

        Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu

        Piyade Er Mustafa Türkmen

        Piyade Er Yaşar Doymuş

        Ulaştırma Er Samet Bütün

        TERHİSİNE 40 GÜN VARDI

        PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Komando Er Yaşar Doymuş'un Giresun'un Tirebolu İlçesi'ndeki evine ateş düştü.

        Şehit er 21 yaşındaki Yaşar Doymuş'un Tirebolu'nun Hamam Mahallesi'ndeki evine giden Giresun İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, acı haberi anne Kader Doymuş'a bildirdi. İki erkek çocuğundan birini şehit veren anne Kader Doymuş, yakınları tarafından teselli edildi. Şehit Er Doymuş'un babasının 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

        Terhisine 40 gün kala şehit düşen Doymuş'un annesi Kader Duymuş'un yaktığı ağıtlar ise yürekelri dağladı. Anne doymuş evladının ardından "Yaktı içimi Allah'ım. Ne çilelerle büyüdün yavrum. Yavrum yollarını gözetliyordum. Babasız büyüyen yavrum, çileli yavrum" diyerek gözyaşı döktü.

        "BU SORUNU ÇÖZÜN. HER GÜN AYNI ACI"

        Saldırıda şehit düşen Piyade Onbaşı İsa Sayın'ın Mersin'deki ailesi de yasa boğuldu. Aslen Muşlu olan ve tezkeresine 2 ay kalan şehit düşen Sayın'ın ailesine acı haberi Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve Toroslar ilçe Emniyet Müdürü Rüştü Yılmaz verdi.

        Merkez Komutanı Albay Özer ve İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz, sağlık ekipleri eşliğinde şehidin Mevlana mahallesindeki evine geldi. Acı haberi alan anne Emine Sayın, gözyaşlarına boğulurken, gazeteciler içeri alınmadı. O sırada çalıştığı inşaattan çağrılan baba Mehmet Ali Sayın, oğlunun şehit olduğunu öğrenince yıkıldı.

        Şehidin baba ocağına gelen amcalarına askeri yetkililer baş sağlığı diledi. Göz yaşanı boğulan amcalarından birinin feryadı yürek dağladı: "Bunun bir çaresi yok mu? Bunu çözün. Vallahi billahi yeter ya. Dünyanın sonunu mu getireceksiniz. Her gün aynı acı. Hepimiz insan değil miyiz" diye gözyaşı döken amcayı komşuları sakinleştirdi. Şehidin cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

        "ÖZGÜR BİR İNSAN OLARAK GÖRÜŞMEK ÜZERE"

        Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan piyade er Mustafa Türkmen'in (21) İzmir'deki evinde yas var. Askeri yetkililer, sağlık görevlileriyle birlikte şehidin Buca ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi verdi.

        Şehit Türkmen'in yakınları ile çevredeki vatandaşlar, anne Elmas, baba Halil İbrahim Türkmen ve diğer aile fertlerine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Türkmen'in evinin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

        Terhisine 2 ay kaldığı bildirilen şehit Mustafa Türkmen'in bir sosyal paylaşım sitesine, ''Özgür bir insan olarak görüşmek üzere'', ''Hakkari Yüksekova'dan bütün arkadaşlarıma selamlar, burada hayat zor siz kendinize dikkat edin'' yazdığı görüldü.

        Şehit Türkmen'in cenazesinin Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Akkaya köyünde toprağa verileceği bildirildi.

        AMATÖR FUTBOLCUYDU, BESLEDİĞİ SAKASI ÖKSÜZ KALDI

        Acı haberlerden biri de Trabzon'a geldi. Şehit olan Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun Trabzon'un Kurtuluş Mahallesi Hacıahmet Sokak'taki evinde yas var. Erosmanoğlu'nun (21) şehit olduğu haberini alan annesi Nurten, babası Ali Sait, ağabeyi Cemal Erosmanoğlu ve yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Evin girişine Türk bayrağı asıldı.

        Baba Ali Sait Erosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun şehit olduğu haberini komutandan öğrendiğini belirterek, ''Sabah haberleri dinledik hiçbir tarafta isimleri çıkmayınca jandarmaya gittik, orada komutan Allah razı olsun bize bilgi verdi. Acı haberi alınca yıkıldık'' dedi.

        Şehit Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun ağabeyi Cemal Erosmanoğlu (31) ise kardeşi ile son telefon görüşmesinde, ''Ağabey belkide gelemem, belkide son görüşmelerimiz'' dediğini belirtti. Ağabey Erosmanoğlu, ''tecrübesiz askerlerin çatışmaya gönderilmemesi'' gerektiğini ifade ederek, ''Bu kadar olmaz. Yıllarca milletin canı yandı. Dinsin artık bu acı'' diye konuştu.

        Amatör futbolcu olan şehit Ali Yasin Erosmanoğlu'nun 4 kardeşi bulunduğu öğrenildi. Bu arada şehidin askere gitmeden önce beslediği saka kuşu da evin bahçesine çıkartıldı.

        DÜĞÜNÜ İÇİN BUGÜN İZİNE AYRILACAKTI

        Saldırıda şehit düşen Konyalı Piyade Kıdemli Çavuş Ali Gümüş'ün 1 Temmuz'daki düğünü için hazırlık yapmak üzere bugün izne ayrılacağı öğrenildi.

        Şehit Ali Gümüş'ün (26) Konya'nın Ilgın ilçesindeki baba ocağına gelen askeri yetkililer, şehidin ailesine acı haberi verdi. Bunun üzerine baba Metin Gümüş ve anne Hürriyet Gümüş gözyaşlarına hakim olamadı.

        Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk Bayrakları asıldı. Baba Metin Gümüş, ''Evin önüne ambulans gelince oğlumun şehit olduğunu anladım. Oğlum araba almıştı binemedi. Oğlumun hayalleri yarım, elbiseleri askıda kaldı'' diyerek ağıt yaktı.

        2008 yılında göreve başlayan Gümüş'ün, Tekirdağ'dan geçici görevle Hakkari'ye geldiği öğrenildi.

        Bugün izne ayrılacağı belirtilen Gümüş'ün 1 Temmuz'da düğünü olacağı bildirildi. Bastırılan düğün davetiyelerinin kent merkezindeki akrabalarına da dağıtıldığı belirtildi.

        9 AYLIK OĞLU BABASIZ BÜYÜYECEK!

        Yeşiltaş Karakolu'na yapılan hain saldırıda şehit olan 8 askerden Piyade Er Umut Bulut'un Samsun'daki evine ateş düştü. Bulut'un 9 aylık oğlu babasız büyüyecek. Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhammet İkbal Caddesi'nde oturan Bulut ailesine acı haberi askerler getirdi.

        Askerler, gazetecilerin aile fertlerinden ve evin çevresinden görüntü almasına izin vermezken, baba Mustafa Bulut, taziyeleri kabul etti. Anne Gülbahar Bulut ile şehidin eşi Özlem Bulut, sinir krizi geçirdi. Acılı aileye sağlık görevlileri müdahale etti. 9 aylık Selçuk isminde bebeği olan şehir Piyade Er Umut Bulut'un terhisine de 5 ay kaldığı öğrenildi.

        Şehidin dayısı Önder Çayıroğlu, ülkede Kürt sorunu değil, PKK ve terör sorunu olduğunu söyledi. Şokta olduklarını ifade eden dayı Çayıroğlu, "Acımız çok büyük. Ben hala şoktayım. Yüreğimize ocağımıza acı düştü. Bunu yaşamak lazım. Ama biz bu ülkeyi zor şartlarda kurtardık, destan yazdık. Ülkemizin her karışında şehitlerimizin kanı vardır. Yine biz ülkemizin her karışına yüzlerce binlerce şehit vermeye hazırız." dedi.

        Terör konusuna da değinen dayı Çayıroğlu, "Biz sesimizi duyuramadık. Bu bölgelerimizde başka sorunların çözülmesini isterdik. Buradan ülkenin yöneticilerine sesleniyorum. Bu ülkede hala masa başında Kürt sorunu diye çözüm üzerinde uğraşıyorlar. Bu ülkede Kürt sorunu yok. Ne Kürt'ün, ne Laz'ın, ne Çerkes'in ne bilmem başkasının halkla, birbirleriyle bir sorunu katiyen yok. PKK ve terörist sorunu var. Bunların çözülmesi lazım. Ülkeyi bu şekilde yönetenlere şehit vermeye ise razı değiliz." ifadelerini kullandı.

        KUVVET KOMUTANLARI ŞEHİDİN EVİNDE

        Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na yapılan hain saldırıda şehit olan Samet Bütün'ün Konya'daki evini ziyaret etti.

        Selçuklu ilçesinin Sakarya Mahallesi'ndeki baba ocağına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile birlikte gelen kuvvet komutanları, yaklaşık 15 dakika süren taziye ziyaretin ardından evden ayrıldı.

        Gazetecilerin 'Dağlıca'da aynı bölgede 3. baskını nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki soruya Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bilgel, 'Bu konuyu Genelkurmay Başkanı açıklayacaktır." şeklinde cevap verdi.

        ŞEHİT BABASINA ACI HABERİ ASKERLER VERDİ

        çatışmada şehit olan 8 askerden biri olan Diyarbakırlı Piyade Onbaşı Cahit Kılıç’ın baba evine acı haber ulaştı.

        Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gürbüz beldesinde ikamet eden şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç’ın babası Galip Kılıç’a acı haber, Kaymakam İsmail Şanlı ve askerler tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba gözyaşlarına hakim olamazken, 9 aylık asker olan Cahit Kılıç’ın 10 kardeşi olduğu, en son çatışmadan önce babası ile telefonla görüştüğü öğrenildi.

        Hasret Kılıç ağıtlar yakarken, eve gelen yakınları ise haber üzerine fenalaştı. Şehit evinin önünde 2 ayrı 112 Acil Servis ekibi hazır bekletildi. Baygınlık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.

        Diyarbakır Dicle Üniversitesi 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunu olan 24 yaşındaki şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç’ın cenazesinin yarın Diyarbakır’a getirilerek Gürbüz beldesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ