Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BÜTÜNLEME HAKKI, YÖKTEN BÜTÜNLEME KARARI

        YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararla "Tüm üniversitelerde bütünleme sınavı yapılmasına" karar verildi.

        Bütünleme sınavı hakkı üniverseite öğrencileri tarafından uzun süredir talep ediliyor, yaz okulu uygulamasına öğrenciler tarafından ağır eleştiriler getiriliyordu.

        YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bütünleme hakkının 2011-2012 akademik yılından itibaren tüm üniversitelerde geçerli olmak üzere bütün öğrencilere tanındığını duyurdu.

        Çetinsaya twitter hesabından, "Şimdi ise 3,5 milyon öğrencimizin yüzünü güldürecek yeni bir kararı açıklıyorum. Yükseköğretim Forum Sayfasına sizlerin göndermiş olduğu mesajlar ve Üniversiteler Bölge toplantılarında dinlediğim tüm öğrencilerden gelen talep üzerine bütünleme hakkını tüm öğrencilerimize vermiş bulunmaktayız. 2011-2012 Akademik yılından itibaren tüm üniversitelerimizde geçerli olacak bu kararın öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim" açıklamasını yaptı.

        YAZ OKULLARI KALDIRILMAYACAK

        Çetinsaya, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bütünlemenin tüm öğrencilere tanınması gereken bir hak olduğunu belirten Çetinsaya, ''Bu kesinlikle yaz okullarının kaldırılacağı anlamına gelmiyor, sadece bütün öğrenci arkadaşlarımın bütünlemeye girmek istemelerinin doğal bir hak olduğunun tescili anlamına geliyor'' dedi.

        ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTE HARÇLARI

        YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, daha sonra basına yaptığı açıklamada, engelli öğrencilerin üniversite harçlarında indirim yapılması konusunu Maliye Bakanlığı'na ilettiklerini, ardından da Bakanlar Kurulu'na sunulduğunu, kararın beklendiğini bildirdi.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ