Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik yeşiltaş karakolu, hakkari dağlıca, Yeşiltaş gazisi 5 saatlik çatışmayı anlattı, ömür arslan, trabzon

        KENAN TAŞKIN / GAZETE HABERTÜRK

        Hakkâri Yüksekova’daki sekiz şehit verilen Yeşiltaş Karakolu baskınından yaralı kurtulan Ömür Arslan GATA’daki tedavisinin ardından Trabzon’a döndü. Ailesinden sonra Yeşiltaş’ta şehit düşen silah arkadaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun mezarını ziyaret eden Gazi Arslan elini öptüğü Nurten Erosmanoğlu’na “Oğlunla gurur duy anne, yaralandı ama silahını yine bırakmadı” dedi.

        ‘SESLERİNİ DUYUYORDUK’

        Erzincan’daki acemilik eğitiminden sonra Tekirdağ’da vatani görevine devam ederken birliğinin Yeşiltaş Karakolu’na gönderildiğini belirten Gazi Arslan “O gece” yaşananları şöyle anlattı: 

        - Karakolda 45 kişi idik. Nöbetçiler ve mevziler dışındaki arkadaşlarımızla koğuşta yatıyorduk. Üs bölgesi olan karakolun üstündeki tepelerde görevli nöbetçi termal kameradan 2 kişinin görüntüsünü almış. Bunun üzerine diğer kameralar o yöne çevrildiğinde, teröristlerin birliğin içine kadar girdiği fark edilmiş. Alarm verildi. Saat 03.30 sıralarında yataklarımızdan fırladık. 

        - O anda görüldüklerini anlayan teröristler üzerimize bomba, roketatar ve ağır silahlarla kurşun yağdırmaya başladı. Çelik yeleklerimizi bile giymeye fırsat bulamadan silahımızı alıp kendimizi dışarı attık. Çıkmamızın ardından karakolun üzerine bombalar, roketatar mermileri yağdı. Dört bir yanımızdan ateş altındaydık. O kadar yaklaşmışlardı ki, seslerini bile duyabiliyorduk. Kürtçe olarak bağırıyor, birbirlerine talimat veriyorlardı. Biz de elimizdeki silahla seslerin geldiği ve ateş edilen yönlere doğru karşılık veriyorduk. 

        - Çatışma sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Kurşunlar, roketatarlar, bombalar, sağımızdan solumuzdan, başımızın üstünden geçiyor, yanı başımızda patlıyordu. Koluma, bacağıma ve gözümün yanına şarapnel isabet etti. Şehit olan arkadaşlarımızın çoğu mevzilerde bulunan arkadaşlarımızdı. Saat 06.00 gibi Kobra helikopterler geldi. Çatışma 08.00’e kadar devam etti. Sonra teröristler çekilmeye başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ