Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Servis otobüsü tramvay durağına girdi

        Güngören'de otobüsü tramvay durağına girdi. Kazada, tramvay bekleyen bir çocuk ile güvenlik görevlisi yaralandı.

        Güngören'de sabah saat 9.30 sıralarında pikniğe giden öğrencileri taşıyan yolcu otobüsü, Abdi İpekçi Caddesi Akıncılar tramvay durağı önünde yoldan çıktı. Plakalı otobüs şoförü Akıncılar öğrencileri aldıktan sonra Kemerbugaz'a pikniğe gitmek üzere yola çıktı. Otobüs, Akıncılar tramvay durağı önüne geldiği sırada şoför direksiyon hakimiyetini kaybederek önce durakta bulunan güvenlik kulübesine ardından da durağa çarptı. Hızını alamayan otobüs durağın karşısında bulunan bir iş yerine girdi. Kaza sonrası cadde adeta savaş alanına döndü. Otobüste bulunan çocuklar arka kapıdan tahliye edildi.

        Kazayı gören vatandaş durumu hemen polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kaza yerine itfaiye ekipleri de gelerek yaralı sürücüyü otobüsten çıkardı. Çoğunluğu ilköğretim öğrencisi olan çocuklar, kaza yerinden uzaklaştırıldı. Hafif yaralanan bazı çocuklar da sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Kazada tramvay durağının güvenlik görevlisi de yaralandı. Kaza sonrası yol iki taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

        AYNI YERDE 3 KİŞİ DAHA ÖLMÜŞTÜ

        2010 yılının Mart ayında 3 lise öğrencisi Merter Güngören'de karşıdan karşıya geçerken tramvayın altında kalıp hayatını kaybetmişti.

        TRAMVAY SEFERLERİ DURDU

        Kazanın ardından tramvay seferleri durdu. Çalışmalar sürüyor.

        BELEDİYEDEN HAFİF METRO AÇIKLAMASI

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Güngören'de bir otobüsün hafif metro durağına çarpmasıyla meydana gelen arızanın 2 saate kadar giderileceğini açıkladı.

        Belediyeden yapılan açıklamada, "Güngören - Kabataş hafif metro hattı Akıncılar Durağında bir servis otobüsünün sürücüsü hakimiyetini kaybederek metro istasyonu güvenlik kulübesine çarparak bir kırtasiye dükkanına girdi. Kazada Ulaşım AŞ. güvenlik görevlisi 27 yaşındaki Korkmaz Aydoğan hafif yaralandı. Kaza nedeniyle trenlere elektrik sağlayan direklerde hasar meydana geldiğinden enerji kesilmesi yaşandı. Güngören - Karataş istikametine tren seferlere yapılamıyor. Seferler; Katabaş - Zeytinburnu arasında tek yönlü olarak çalışılacak. Arızanın 2 saat içinde giderileceği tahmin ediliyor." denildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ