Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'ndan hükümete Suriye eleştirisi

        Olağan kurultayın ardından oluşan CHP'nin yeni Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kılıçdaroğlu, başkanlığında ilk kez toplandı. Toplantı öncesi bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "Suriye politikanız sonucunda Türkiye'nin parçalanabileceğini ön görmüş müydünüz?" şeklinde bir soru yöneltti.

        Kılıçdaroğlu, bütün dünyanın tahmin edebileceği bu ön görüyü görmedikleri için kendilerini stratejik bir körlük içinde olmakla suçladı.

        Kılıçdaroğlu, "Bunun bir diğer anlamı da Suriye haritasını yeniden dizayn etmek için egemen güçlerin size tapu kadastro memurluğu görevini vermeleridir. Çünkü siz dereyi görmeden paçayı sıvadınız. Diplomasiyi rafa kaldırarak yerine talimatlı, taşeron dış politikayı ikame etmek ülkeyi savaşın eşiğine getirmek kabul edilemez bir gelişmedir. Sözde oyun kurucuyduk bu bölgede, oyuncak olduk." dedi.

        "Türkiye'nin sağduyusuna entelektüel birikimine bu iktidar hiçbir zaman önem vermedi." diyen Kılıçdaroğlu, ulusal çıkarları ön gören eleştiriler yönelttiklerini, acımasızca eleştirildiklerini dile getirdi.

        Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suriye'ye bir müdahalenin Türkiye'ye sıçrayabileceğini, Türkiye'nin başına bela açabileceğini söyledik. Geldiğimiz noktada AKP iktidarı beline kadar değil, boynuna kadar bataklığa saplanmış durumda. Elin taşıyla elin kuşunu vurmaya çalıştırlar. Bize bunu yaptırmaya çalıştılar. Bunlar bizi güçlerin elinden farklı bir rüzgara kapılmamıza yol açtı. Türkiye tam anlamıyla başı belaya giren bir ülke konumuna düştü.

        Ben gerçekten şunu öğrenmek ister: Hala bütün gelişmelerden sonra hükümet acaba aklını başına almayı düşünüyor mu? Bugün halkta derin bir endişe var, derin bir kaygı var. Eğer bu kaygı dış politikadan kaynaklanıyorsa bunun sorumlusunun bulunması ve sorgulanması gerekiyor."

        Türkiye'nin gerçekten büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Taşeron ülke olmayı hak etmeyecek kadar büyük bir ülke. Büyük bir tarihi ve deneyimi var Türkiye'nin. Büyük bir entelektüel birikimi var, insan zenginliği var. Bütün bunlar stratejik avantajlarını oluşturuyor." dedi.

        Kılıçdaroğlu, toplumsal sağduyu tavsiye etti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ