Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Sever'in sözlerine CHP'den ilk yorum, gürsel tekin, abdullah gül

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti genel merkezine girişinde basın mensuplarının Cumhurbaşkanı basın baş danışmanı Ahmet Sever'in sözleri hakkındaki sorularını yanıtladı.

        Tekin, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in, bugün bir gazetede yayımlanan röportajındaki ''Gül'ün yeniden cumhurbaşkanı adayı olabileceğine'' ilişkin sözlerini değerlendirdi.

        Cumhurbaşkanı Gül'ün tekrar aday olmasının doğal ve anayasal hak olduğunu ifade eden Tekin, ''Her ne kadar AKP bir yasal manevrayla Sayın Cumhurbaşkanı'nın önünü kesmeye çalışsa da yargı Sayın Cumhurbaşkanı'nın önünü açtı. Belli ki önümüzdeki süreçte Sayın Gül de aday olabilir. Sayın Gül, siyasetin içinde de olabilir yani önümüzdeki süreçte çok sürprizlerle karşı karşıya gelebiliriz'' diye konuştu.

        Sever'in, ''Cumhurbaşkanı Gül'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çatışma görüntüsü vermemeye özen gösterdiği ancak bazı isimlerin aynı özen içerisinde olmadığı'' yönündeki sözlerine ilişkin soruya Tekin, ''Bir çatışma değil aslında bugüne kadar baktığımızda ne kadar medyamız gizlemiş olsa da bunu, kamuoyuyla paylaşmamış olsa da, Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan'ın arasındaki gerilimin herkes tarafından bilindiği, toplum tarafından bilindiği biliniyor. Bu çok gizlenmiş olsa da şimdi görünen o ki seçim süreci yaklaştıkça bu tablo biraz daha netleşecek. Sayın Cumhurbaşkanı da siyasetin içinde olacak'' yanıtını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ