Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şişli Ayazağa'da 'laf atma' tartışması mahalle kavgasına dönüştü

        AHT MUHABİRİ ERAY EROLLU'NUN HABERİ

        İstanbul Şişli Ayazağa'daki lunaparka giden bir kıza yakındaki bir inşaatta çalışan işçilerden birkaçı laf attı. Olayı gören mahallenin gençleri laf atan kişileri dövdü. Bunun üzerine şantiyeye giden işçiler durumu arkadaşlarına anlattı. İnşaat işçilerinin toplandığını öğrenen mahalle sakinleri de bir araya geldi. Yaklaşık 200'er kişiden oluşan 2 grup taş ve sopalarla birbirine girdi. Mahalleli yollara barikatlar kurup çöp kutularını ateşe verdi. Atatürk Caddesi savaş alanına döndü. Polis yetersiz kalınca takviye ekipler istendi. Onlar da olayları yatıştıramayınca Atatürk Caddesi'ne çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polis, zaman zaman biber gazı sıktı. İşçiler şantiyeye kaçtı. Buradan da polise taş attı. Birkaç polis memuru yaralandı. Mahalle sakinleri de evlerine yollandı. Çevik kuvvet polisi sabaha kadar olayların tekrar başlamaması için mahallede nöbet tuttu.

        Şişli Ayazağa Atatürk Caddesi'ni savaş alanına döndüren olay iddialara göre şöyle gelişti: Son haftalarda bir inşaatta çalışan ve burada yatan işçiler mahalledeki kız ve kadınlara bakıp, laf atmaya başladı. Uyarılara işçilerin aldırış etmemesi gerginliğe neden oldu. Önceki akşam da mesai bitiminde yakındaki bir lunaparka giden inşaat işçilerden birkaçı burada genç bir kıza laf attı. Bunu gören mahalle sakinlerinden bir kaçı işçileri dövdü. Dayak yemeği gururlarına yediremeyen işçiler, şantiyeye giderek durumu arkadaşlarına anlattı.

        Ellerine sopalar alan işçiler mahallenin gençlerini lunaparkta burada bulamadı. İşçiler mahalleye doğru yürüyüşe geçti. Bunu haber alan mahalleli de toplandı. İşçiler ile mahalle sakinleri taş ve sopalarla birbirine girdi. Atatürk Caddesi'nin şantiyeye yakın olan noktasına mahalleli taşlarla barikat kurdu. Çöpleri ateşe verdi. Grupların sayısı 200'er kişiyi buldu.

        Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis yetersiz kalınca Kağıthane ve Sarıyer Bölgelerinden de Önleyici Hizmetlere ait polisler sevk edildi. Olay yerine tazyikli su sıkabilen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı, akrep adı verilen zırhlı mini panzerler sevk edildi. Polis, yine yetersiz kalınca çok sayıda çevik kuvvet polisi mahalleye geldi. İki grup arasını polis, 500 metre kadar açmayı başardı.

        Ardından polisler işçilere şantiyeye dönmeleri uyarısında bulundu. Buna karşı çıkan işçilere çevik kuvvet polisi müdahale etti. İşçiler, kaçarak şantiyeye girdi. Polis de şantiye kapısında barikat kurdu. Hırslarını alamayan işçiler polisleri taş yağmuruna tuttu. Polisler taşlardan kalkanlarıyla korunmaya çalıştı. Birkaç polis memuru atılan taşların vücutlarına isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı.

        Şantiyeye giren işçilerin kendilerine destek vermeyen diğer işçilere de saldırdığı öğrenildi. Çevik kuvvet polisi, olayların tekrar başlama olasılığına karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, mahallede nöbet tutmaya devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ