Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sakarya'nın Akyazı ilçesi yakınlarında trafik kazasında hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin oğlu Ahmet Doğançay, ABD'den Türkiye'ye geldi.

        AHT MUHABİRİ SERKAN AKKOÇ'UN HABERİ / AHT

        Trafik kazasında hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin cenazesi İstanbul'a getirildi. Adatepe, yarın (Cuma) Teşvikiye Camii'nde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

        Adatepe'nin ABD'den gelen ve taziyeleri Şişli'deki evinde kabul eden oğlu Ahmet Doğançay, "Annem nasıl öldü hala inanamıyorum" dedi.

        CENAZESİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

        Sakarya'nın Akyazı İlçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin cenazesi, Şişli Belediyesi'ne ait bir ambulansla Akyazı Devlet Hastanesi'nden alınarak İstanbul'a getirildi. Adatepe'nin cenazesini ve özel eşyalarını Ülkülerimizi Yaşatma Derneği (Ülkü-Der) Genel Sekreteri Murat Erdoğan teslim aldı. Cenazeyi getiren ambulansa polis ekipleri eşlik etti. Öğle saatlerinde İstanbul'a getirilen Adatepe'nin cenazesi, oğlu Ahmet Doğançay ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün omuzlarında Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine konuldu.

        100 YAŞINA KADAR YAŞARDI

        ABD'den gelen ve Adatepe'nin Şişli'deki evinde taziyeleri kabul eden oğlu Ahmet Doğançay, annesinin ilerlemiş yaşına rağmen çok sağlıklı bir insan olduğunu belirterek, kazayla ilgili makam şoförünü suçladı. Doğançay, "Annem çok sağlıklı bir insandı. En az 100 yaşına kadar yaşayabilecek durumdaydı. Son 30 yılda tüm Türkiye'yi dolaştı. Ne tansiyonu vardı ne başka bir şeyi. Böyle bir kaza olacak şey değil. Dört şeritli bir yolda takla atıyor. Ya aşırı sürat var. Ya da uyuma falan var. Kadının bir kere kolu kırılmış. Bu durumda yavaş gitmek lazım. Çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. 18 yaşında kız ölmüş gibi geliyor bana" dedi.

        ATATÜRKÇÜ TELEVİZYON

        Annesinin en büyük vasiyetinin Atatürk'ün ilkelerini yaşatmak, Atatürk'ün kim olduğunu doğru anlatmak olduğunu söyleyen Doğançay, Uygar TV adlı bir televizyon kurmaya hazırlandıklarını ve Atatürkçü yayın yapacak televizyon kanalı için annesinin de kendisine destek verdiğini söyledi.

        Ülkü Adatepe'nin ABD'de yaşayan diğer oğlu Ali Doğançay'ın cenaze için yola çıktığı öğrenildi.

        SARIGÜL'DEN CENAZE TÖRENİNE DAVET

        Aileye taziyeye ziyaretinde bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, üzüntüsünü dile getirerek, "Bütün yurttaşlarımızı Teşvikiye Camii'ne bekliyoruz. Çünkü Ülkü anne herkesin annesiydi. Atatürk'ün manevi evladı, herkesin evladıydı. Bütün yurttaşlarımızı onu son uğurlama törenine bekliyoruz" dedi.

        EŞİ DE İSTANBUL'DA TEDAVİ ALTINA ALINDI

        Öte yandan Ülkü Adatepe'nin kaza sırasında yanında olan ve yaralanan eşi Emin Öke Adatepe de İstanbul'a sevkedildi. Sol bacağındaki kırığa Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müdahale edilen Emin Öke Adatepe, operasyonun ardından özel ambulansla Şişli Florance Nightingale Hastanesi'ne nakledildi. Adatepe'yi CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç uğurladı.

        AŞIRI SÜRAT VE DALGINLIK

        Sakarya Valisi Mustafa Büyük, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, savcılığın soruşturma ve inceleme başlattığını belirterek, kazanın olduğu bölgede bir yol çalışması veya yol daralması olmadığını söyledi. Vali Büyük, "Kazadan kısa bir süre önce bir dinlenme tesisinde mola verilmiş. Ülkü hanım orada cep telefonunu unutmuş. Yolda farkına varmışlar. Bu dinlenme tesisi ile unutulan telefon konusunda diğer telefonlarla irtibat sağlanmaya çalışılmış. Kazanın oluş şekline bakıldığında ise aşırı sürat ve dalgınlık olarak görülüyor" dedi.

        GÜNAY'DAN TAZİYE MESAJI

        Adatepe'nin vefatı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Ülkü hanımefendi büyük Atatürk'ün manevi kızı olarak Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarının unutulmaz bir simgesi olmuştur. Atatürk'ün yakın ilgi ve sevgisiyle büyüyen Adatepe, modernleşen Türkiye'nin de yakın tanıklarından biri olarak toplumsal hafızamızda önemli bir yere sahiptir. Merhumeye Allah'tan rahmet, yaralı eşi Emin Öke Adatepe'ye acil şifalar, kederli ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

        ARAÇTAN FIRLAMIŞTI

        TEM Otoyolu İstanbul istikametine seyir halindeki Adnan Selçuk'un kullandığı 34 YUY 65 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarparak devrilmiş, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe çarpmanın etkisiyle araçtan fırlayarak hayatını kaybetmiş, eşi Emin Öke Adatepe ve sürücü yaralanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ