Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bu fotoğrafa yürek dayanmaz!

        ŞIRNAK'ta terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular, Sivas'ın Şarkışla İlçesesine bağlı Akçakışla Beledisinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

        Belde sakinleri törene katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a seslenerek, "Yeter artık analar ağlamasın" dedi.

        Şırnak, Kato Dağı'nda güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar sırasında teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 27 yaşındaki Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular şehit düştü. Şehit Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın dün akşam saatlerinde askeri uçak ile Sivas Nuri Demirağ Havaalanına getirilerek Sivas Asker Hastanesi morguna konuldu. Şehit uzman çavuş için Askeri hastanede bu sabah bir tören düzenledi. Törenin ardından şehidin cenazesi karayolu ile Şarkışla İlçesi'ne bağlı Akçakışla Beldesine getirildi. Burada baba evine getirilen şehit cenazesi için ailesinden ve komşularından helallik alındı. Şehidin babası Kazım ve annesi Rahme Kuzucular'ın bu sırada ayakta durmakta güçlük çektikleri gözlendi. Anne Rahme Kuzucular'ın, "Oğlumun silahını bana verin. Yavrum seni damat edemeden kefen giydin" diyerek ağlaması cenaze törenine katılanlara duygusal anlar yaşattı. Tören için belde meydanına getirilen şehidin cenazesine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan askeri yetkililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Şehit uzman çavuşun silah arkadaşları da törende yer aldı. Belde meydanında kılınan cenaze namazının ardından şehit uzman çavuş belde mezarlığında toprağa verildi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz şenidin babası Kazım Kuzucular ile yakınlarına başsağlığı diledi.

        ŞEHİT BABASININ YIRTIK AYAKKABASI DİKKAT ÇEKTİ

        Şehit Piyade Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın beldede düzenlenen cenaze törenine katılan ve çiftçilik yapan baba Kazım Kuzucular'ın cenaze sırasında ayağındaki yırtık ayakkabıları dikkat çekti. Belde meydanında düzenlenecek tören için alana gelen baba Kazım Kuzucular'ın cenaze törenini beklerken kaldırım üzerine oturtulması dikkat çekti. Uzun süre yakınları ile birlikte kaldırım üzerinde güneş altında oturan baba gazetecilerin görüntü aldığı fark edilince bulunduğu yerden kaldırılarak sandalyeye oturtuldu. Şehidin annesi Rahme Kuzucular da tören sırasında yakınları tarafından Akçakışla Jandarma Karakolu'nun önüne getirilerek sandalyeye oturtuldu. Bu sırada ağlamaktan ve yakıcı güneşten bunalan anne için tören alanına gelen gençler devreye girdi. Ellerindeki büyük Türk bayrağını açarak anneyi güneşten korumaları dikkat çekti.

        BAKANA, 'YETER ARTIK' TEPKİSİ

        Şehidin cenaze töreni sırasında toplanan belde sakinleri ise, cenazeye katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a yönelik sitemde bulundular. Teröre yönelik gerekli önlemlerin alınmasını isteyenler, "Yeter artık. Bu nasıl bir açılımmış. Artık analar ağlamasın." şeklinde tepkg gösterdi. Bakan Yılmaz ise tepkiler karşısında sessiz kaldı.

        YENİ OTOMOBİL ALMIŞTI

        Şehit Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın birliğinden 1 aylığına izinliği geldiği ve izni bitmeden görev çağırsı üzerine 1 hafta önce Şırnak'a gittiği açıklandı. Şehit Kuzucular'ın kısa süre önce kredi çekerek bir otomobil satın aldığı ve ayağında hafif sakatlık bulunan babasına, "Sağa sola giderken kullanırsın, saha rahatlık olur, borcunu ben öderim." dediği öğrenildi. Şehidin babası için beldede bıraktığı otomobilin evlerinin öünndeki garajda beklediği görüldü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ