Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Genelkurmay Başkanlığı, Korgeneral Mehmet Veysi Ağar'ın YAŞ kararlarıyla emekliye sevkedilmesinin Uludere olayıyla ilgisi olmadığını açıkladı.

        Genelkurmay Başkanlığı, Korgeneral Mehmet Veysi Ağar'ın YAŞ kararlarıyla emekliye sevkedilmesinin Uludere olayıyla ilgisi olmadığını açıkladı. İşte TSK'nın internet sitesinden yapılan o açıklama:

        1. Birkaç gündür bazı basın yayın organlarında, 2’nci Hava Kuvveti Komutanı’nın emekliye ayrılmasını çeşitli olaylarla ilişkilendirme gayretleri görülmektedir.

        2. 926 Sayılı Askerî Personel Kanununa göre; Hava Kuvvetleri Komutanlığının Orgeneral kontenjanı iki kişidir. Bu yıl, kontenjanın dolu olması nedeniyle, Hava Kuvvetleri Komutanlığında Orgeneral terfisi olmamıştır.

        3. 2012 yılı YAŞ Toplantısında, TSK’daki uzatma kontenjanları belirlenmiş ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında bir Korgeneralin görev süresinin uzatılması, bir Korgeneralin kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılması kararlaştırılmıştır.

        4. Alınan bu karar doğrultusunda, rütbe bekleme süresini tamamlayan iki hava Korgeneralinin değerlendirilmesi yapılmış ve 2’nci Hava Kuvveti Komutanı kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılmıştır.

        5. Emeklilik işleminin basında yer alan olaylarla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ