Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari'nin Şemdinli kırsalında 19 gün süren çatışmaya ilişkin, "Bu gün Şemdinli'de PKK, bir devrimci operasyon başlattığını ilan etmiştir" dedi. | Son dakika haberleri

        Mehmet KAYAHAN/ DİYARBAKIR(AHT)

        Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari'nin Şemdinli kırsalında 19 gün süren çatışmaya ilişkin, "Bu gün Şemdinli'de PKK, bir devrimci operasyon başlattığını ilan etmiştir" dedi.

        Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından gazetecilere verilen iftara yemeği verdi. Yemeğe BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ ve çok sayıda gazeteci katıldı. Hakkari'nin Şemdinli kırsalında 19 gün süren çatışmaya ilişkin değerlendirme yapan Nursel Aydoğan, PKK'nın devrimci bir savaş yürüttüğünü iddia etti. Aydoğan, "Şemdinli'deki gelişmeler son derece önemlidir. Bugün Şemdinli'de PKK, bir devrimci operasyon başlattığını ilan etmiştir. Türkiye'ye ve dünyaya yani devrimci operasyonla Kürt sorununun çözümüne yanaşmayan, demokratik çözüme yanaşmayan AKP hükümetini çözüme çekmeye çalışmaktadır. Böyle bir süreç izleniyor. Bu sürecin karşısında AKP hükümeti de her zaman dillendirdiği gibi yaklaşık otuz yıldır aynı şeyi söyleyerek PKK'nın terör örgütü olduğunu söylüyor. Kürt sorunun olmadığını, PKK sorunu olduğunu söylüyor. Ve yaşananlara rağmen sorunu askeri yöntemlerle çözmeyi sürdüreceğini belirtiyor. Önümüzdeki süreç zor bir süreçtir. Ancak her çatışmalı süreç, aynı zamanda kendi içinde bir çözümü getiren süreçlerdir. Bu anlamda bu sürecin barışla sonuçlanacağını umut ediyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ