Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi 2012 listesi açıklandı...

        Sultan UÇAR / AHT

        Jiao Tong Üniversitesi, Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi (ARWU) 2012 listesini açıkladı.Türkiye'den yalnızca İstanbul Üniversitesi, ilk 500 listesine girdi. İstanbul Üniversitesi, mezunlarının başarı sıralamasına göre dünyanın 125. üniversitesi, "Bilimsel Yayın Sayısı" sıralamasında dünyanın 311. üniversitesi ve öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı sıralamasında dünyanın 378. üniversitesi olmayı başardı. İstanbul Üniversitesi ayrıca ilk 500'e tam 8. kez girerek farklı bir rekora da imza attı. Rektör Yunus Söylet; "İstanbul Üniversitesi bu zorlu yarışta başarısını, disiplinli, programlı ve bilim odaklı çalışmasına borçlu" dedi.

        İstanbul Üniversitesi, "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" arasına 8. kez girmeyi başardı. Mezunlarının Başarısı (Score on alumni) kriterine göre yapılan sıralamada dünyada 125. olan İstanbul Üniversitesi, ülkemize bir büyük gurur daha yaşattı. Yüksek öğrenim alanında en etkili değerlendirme otoritelerinden biri olarak kabul edilen Çin'in Shangay'daki Jiao Tong Üniversitesi, her yıl hazırladığı "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi 2012" yılı listesini dün açıklandı. Listeye, Türkiye'den tek üniversite olarak İstanbul Üniversitesi girdi. İstanbul Üniversitesi, dünyanın en iyileri arasına 8. kez girerek, Türk üniversitelerinin adını uluslararası yükseköğretim alanında bir kez daha başarıyla duyurdu.

        "Bu başarı hepimizin"

        İstanbul Üniversitesi, sıralamada mezunların başarısına (score on alumni) göre 125., yayın sayısına (score on PUP) göre 311., öğretim üyesi başına düşen yayın sayısına (score on PCP) göre 378. oldu. İstanbul Üniversitesi, toplamda ise 400-500 bandında yer almayı başardı. İ.Ü. Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "İstanbul Üniversitesi bu zorlu yarışta başarısını, disiplinli, programlı ve bilim odaklı çalışmasına borçlu. Göreve geldiğimiz günden beri bilimsel ve akademik çalışmaları daha da çok destekledik. Öğretim üyelerimize özgür bir araştırma ortamı sağladık. Yayınlara ciddi destek verdik. Sonuçta bu başarı geldi. Hocalarımızı kutlarım" dedi.

        Listeye 8. kez girdi

        Jiao Tong Üniversitesi'nin 2003 yılından beri yaptığı Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi sıralamasına ilk defa 2003 yılında giren İstanbul Üniversitesi, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 ve son olarak 2012 yılında da başarısını sürdürerek sıralamada yer aldı. İstanbul Üniversitesi, sıralamaya 8 defa giren tek Türk Üniversitesi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kurulduğu 1453 yılından bugüne edindiği bilgi birikimini ve tecrübesini, yaptığı bilimsel ve akademik çalışmalarla sürekli artıran İstanbul Üniversitesi, bilim dünyasına yaptığı katkıların sonucu olarak dünyanın en iyileri listelerinde sürekli olarak yer almayı başarıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ