Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Alevler kilometrelerce ilerden gözüktü

        Eray EROLLU (AHT)

        Bahçelievler’de Atatürk Havalimanı'na yakın 2 katlı bir triko fabrikasının terasındaki jeneratörün infilak etmesi sonucu bitişikteki iplik deposu cayır cayır yandı. Gece vardiyasında çalışan 60 kadar işçi patlamanın ardından kendilerini sokağa atarak mutlak bir ölümden kurtuldu. Kilometrelerce uzaktan görünen alevlere itfaiye erleri birkaç koldan müdahale etti. Alevler 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının elektriklerin kesilip kısa süre sonra geri gelmesinin ardından jeneratörün patlamasından çıktığı iddia edildi. Cahit ve İbrahim Cebeci kardeşlere ait fabrikanın deposunda 60 ton kadar iplik bulunduğu ileri sürüldü. Büyük çaplı maddi hasara neden olan yangında ölen ya da yaralanan olmaması tek teselli kaynağı oldu.

        Yenibosna Demirbahçe Caddesi Asena 1 Sokak üzerinde bulunan Cahit ve İbrahim Cebeci kardeşlere ait ‘Cebeci Triko’da saat 04.00 sırlarında bir patlamanın ardından alevler yükselmeye başladı. 2 katlı binanın terasında başlayan yangın tüm terası etkisi altına aldı. İşçilerin ihbarı üzerine yangın mahalline, ilk Yenibosna itfaiyesi ulaştı. Ancak yetersiz kalınca Bahçeliverler, Bakırköy, Şişli, Fatih, Beylikdüzü, Avcılar, Mecidiyeköy ve Sultangazi itfaiyesi ekipleri de takviye olarak gönderildi. Alevler, kilometrelerce ilerdeki yerleşim birimlerinden net bir şekilde görüldü. Atatürk Havalimanı’nın yakınında çıkan yangın, uçakların uçuşuna engel olmadı. Fabrikanın bahçesinde bulunan ve çalışmayan bir minibüs, itfaiyenin rahat çalışmasına engel olunca işçiler tarafından iterek uzaklaştırdı. Alevler itfaiye ekiplerinin 3 saat süren çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Depoda bulunan yaklaşık 60 ton iplik kül yığınına dündü.

        Patlamanın ardından kendilerini sokağa attıklarını belirten 60 işçi “Mutlak bir ölümden döndük” dediler. İsmini vermeyen işçilerden biri “Çalışırken elektrikler kesildi. Jeneratör devreye girdi. Kısa süre sonra elektrikler geldi ve büyük bir patlamanın sesini duyduk. Bomba patladı sandık. Ardından sokağa koştuk. Bazı arkadaşlar asansöre hücum etti ama onları uyardık. Merdivenlerden koşarak canımızı zor kurtardık” dedi.

        HAVALİMANI DUMANALTI OLDU

        Çevreye yayılan yoğun duman sebebiyle fabrikaya yakın olan Atatürk Havalimanı duman altında kaldı. Pistteki yoğun duman sebebiyle görüş mesafesi kısaldı.

        Yangının çıkış nedenini itfaiye ekipleri belirlemeye çalışırken, polis de olayla ilgili soruşturma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ