Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Gülyazı köyünde üs bölgesinden alaya dönen askerleri taşıyan sivil plakalı bir minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu ilk belirlemelere göre 5 asker ile 1 korucu şehit oldu, 7 asker ise yaralandı.

        AHT MUHABİRİ İLYAS AKENGİN'İN HABERİ

        Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyü yakınlarında askerleri taşıyan sivil plakalı araç şarampole yuvarlandı. Kazada 9 asker ile 1 korucu şehit oldu, 11 kişi de yaralandı.

        Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Irak sınırdaki Beyaz Tepe üst bölgesinde göre yapan 19 askeri taşıyan ve sürücüsü köy korucusu Mehdi Tosun yönetimindeki 73 M 0117 plakalı sivil bir minibüsle Gülyazı Alay Komutanlığı'na doğru hareket etti. Ortasu ile Gülyazı Köyü arasındaki karayolunda seyreden Mehdi Tosun yönetimindeki 73 M 0117 plakalı minibüs 09.30 sıralarında virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Kaza yapan askerlerin yardımına, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk'ü bekleyen Ortasu ve Gülyazılı köylüler koştu. Köylüler minibüsten çıkardıkları yaralıları Uludere ve Şırnak'taki hastanelere kaldırdı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, kazada ilk belirlemelere göre araç sürücü köy korucusu Mehdi Tosun ile 9 asker şehit oldu.

        OĞLUNU SON ANDA CAMDAN ATTI

        Kazada 10 asker ile sürücünün 8 yaşındaki oğlu Mehmet Tosun yaralandı. Görgü tanıkları aracın şarampole yuvarlanırken sürücünün Mehdi Tosun'un oğlu Mehmet Tosun'u camdan dışarıya fırlattığını anlattılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ