Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'in Gülnar İlçesi'nde akşam saatlerinde başlayan orman yangını devam ediyor. Yangınının yerleşim birimlerine yaklaşması nedeniyle şu ana kadar 3 köy boşaltıldı.

        Mersin'in Gülnar İlçesi'nde akşam saatlerinde başlayan orman yangını devam ediyor. Yangınının yerleşim birimlerine yaklaşması nedeniyle şu ana kadar 3 köy boşaltıldı.

        60 hektarlık alanda etkili olan yangına sabah saatlerinde uçak ve helikopterlerin de müdahale etmesi bekleniyor.

        Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ile, Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı orman işletme müdürlüklerine ait 37 arazöz, 7 su tankeri, 3 yer ekibi, 150 orman işçisi ve yaklaşık 80 köylünün çalıştığı bölgeye iş makineleri de sevk edildi.

        Yangının önünün kesilmesi için kritik noktalarda ekipler tarafından bazı ağaçlar kesildi. Yangının etkili olduğu bazı bölgelerin bitki çeşitliliği dolayısıyla koruma alanı içinde olduğu, geyik, dağ keçisi başta olmak üzere birçok hayvan türünün de yaşadığı öğrenildi.

        Sipahili Köyü Muhtarı Cengiz Deniz gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde çıkan yangına ilk müdahaleyi yaptıklarını, ardından yangın ekiplerinin bölgeye ulaştığını söyledi. Sarp bir bölgede çıkan yangının şu ana kadar kontrol altına alınamadığını söyleyen Deniz, sürekli yön değiştiren rüzgarın da etkisiyle artan yangına karşı tedbir amaçlı üç köyün boşaltıldığını kaydetti.

        Yangının başladığı saatten itibaren bölgede bulunan Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise, yetkililere havadan müdahale edilmemesi halinde yangının büyüyeceğini söylediğini, fakat gelecek denilmesine karşın uçak veya helikopterin bölgeye gönderilmediğini belirtti.

        Yangının rüzgarın da etkisiyle farklı noktalara sıçradığını söyleyen Kale,

        "Bölgemde çok büyük bir yangın var. Birçok köyü boşalttırıyoruz şu anda. Bu yangınla ilgili bir kriz merkezi kurulmasını istedim. Kimsenin dinleyip, hesaba aldığı yok. Saat 17.30'da 177 arayıp uçak ve helikopter gönderin, yoksa bu yangın sönmez dedim, 'tamam gönderiyoruz' dediler. Saatler geçti hala gelmedi. Şu anda yer ekipleri de sadece seyrediyor. Biz köylülerle beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama orman teşkilatı biz işimizi biliriz diyorlar. Ne iş yaptıklarını ben buradan soruyorum. Özellikle uçak geleceğini söyleyen şahsa hakkımı, bölge halkı da hakkını helal etmiyor. Uçak göndereceğini söyleyerek bizi oyalayan o insana lanet ediyorum. Ama şu anda bizim Yörük insanı nasıl olsa sesini çıkarmaz diyorlar, onun için bize hiçbir şey yok. Daha önce 2007 yılında olan yangında insanlar hala TOKİ evleriyle ilgili sıkıntılar yaşıyorlar. Şu an burada insanlar canını derdine düşmüş, malından vazgeçmiş. Ben bu insanları yok görenlere yarın bu insanlar hesap soracak bundan herkes emin olsun diyorum. Bölge halkının can tehlikesi var, mal tehlikesi var. Biz aciz duruma düştük, devleti burada hissedemedik" şeklinde konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ