Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li vekillere İnegöl şoku

        CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İnegöllü Servisçiler arasındaki ‘U Belgesi’ ile ilgili sıkıntıyı dinlemek ve çözüme kavuşturmak için İnegöl’e gelerek, Şoförler Odasını ziyaret etti.

        Milletvekilleri, İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz’ın, "Milletvekilimiz Hüseyin Şahin, Bursa ile İnegöl arasındaki servis sorunun yüzde 90'ını halletti" demesiyle adeta şoke oldular.

        CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ve İlhan Demiröz, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, İnegöl İlçe Başkanı Turhan Neşe ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz'ı makamında ziyaret ederek, Bursa ile İnegöl arasındaki yılan hikayesine dönen servis sorunu hakkında bilgi aldılar.

        Ziyaret sırasında konuşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Bursa ile İnegöl arasında yaşanan servis sorununun çözüme kavuştuğunu belirterek, "Yüzde 90 ihtimalle bu sorun bitti. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'in bu konuda büyük çabaları var. Ramazanın 15'nci gününde Milletvekilimiz servisçilerle görüştü. Toplantının ardından Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'in Başkanlığında bir komisyon kuruldu. Bursa ile yaşanan sıkıntı ortadan kalktı. Eski düzene yeniden döndü. Şu anda bir problem yok. Bursa'ya giden İnegöllü servisçilerin plakalarını istediler. Biz de Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne plakalarımızı vereceğiz. Zaten sorun olamaz, sonuçta biz Bursa'nın ilçesiyiz. Herkesin bunu kabul etmesi lazım. Biz başka bir yere bağlı değiliz. Bursa'ya bağlıyız. Şimdilik sorunun yüzde 90'ı bitti sayılır. Sadece İnegöl servisçilerinin plakalarını Bursa'ya ileteceğiz. Bunla ilgili sorunu bitirmiş olduk. İnşallah bir terslik olmaz. Bizleri ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Her zaman size kapımız açıktır" dedi. İnegöl’de 45 bin civarında aracın trafikte olduğunu da hatırlatan Korkmaz, sayıları günden güne artan şarjlı bisikletlerin tehlike oluşturduğunu sözlerine ekledi.

        CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ise, Bursa'nın tüm ilçelerinde servis konusunda sıkıntıların var olduğunu bildiklerini belirterek, "Özellikle ulaştırmayı sağlayan arkadaşlarımızla, odalarla, derneklerle bir araya geliyoruz. Onların sıkıntılarını dinlemeye çalışıyoruz. İnegöllü servisçilerle Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan Belge konusu halledilmek üzere olduğunu Başkanımızdan öğrendik. Plakaların belirlenmesinin ardından yaşanan bu sorunun tamamen bitmiş olacağını söylüyor. Umarım bu sorun bir daha tekerrür etmez. Ama bu tür sorunları tüm ilçelerde taşımacılar yaşıyorlar. Taşımacılarımız, son 5-6 yıldır büyük bir zararla işlerini yapmaya çalışıyorlar. Petrol fiyatlarının artması ile vatandaşımızın ulaşımına zam yapmadan işlerini yapmaya gayret gösteriyorlar” diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ