Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Şehidin ağabeyinden Kılıçdaroğlu'na tepki

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Bir kahvehanede çay içen Kılıçdaroğlu, ilçeden ayrılmak üzere seçim otobüsüne binerken kendisine seslenen bir şehit ağabeyi ile ayaküstü sohbet etti.

        Şehit ağabeyi Bekir Şahan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK’lılar tarafından kaçırılması olayını yorumlamasını istedi. “Hüseyin Aygün Bey’i hala yanınızda tutacak mısınız merak ediyorum?” şeklindeki şehit ağabeyi Şahan’ın sorusunu cevaplayan Kılıçdaroğlu, “Bak kardeşim seninle eğri oturup doğru konuşalım. Hüseyin Aygün ne söyledi” diye soru ile cevap verdi. Şehit ağabeyinin “Ne söylemedi ki dağdakiler bizim kardeşlerimizin iyi insanlar gibi sözleri var” demesi üzerine Kılıçdaroğlu’na yanında bulunan partililer cevap verdirtmedi.

        Kılıçdaroğlu’nun yanından uzaklaştığını gören şehit ağabeyi Şahan, “Kaçırmadılar efendim. Bu adamın kaçırılışı baştan danışıklı dövüş ben inanmıyorum” diye sitem etti. Kılıçdaroğlu ise sözün üzerine yoluna devam etti.

        KILIÇDAROĞLU ÖZELEŞTİRİ YAPTI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içindeki kavgalarla ilgili olarak, “Bizim CHP’nin kötü bir hastalığı var. Herkes bir birinin açığını kollamaya çalışıyor. Yeni bir anlayışı egemen kılmaya çalışıyorum. Sevgiyi ve hoşgörüyü partide egemen kılmaya çalışıyorum” dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Haftası’nın 90. yılı nedeniyle CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Zafer Resepsiyonu’na katıldı. Burada partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, parti içi kavgalara değindi. Kılıçdaroğlu, “Bizim CHP’nin kötü bir hastalığı var. Herkes bir birinin açığını kollamaya çalışıyor. Yok öyle bir şey, yok böyle bir şey. Yeni bir anlayışı egemen kılmaya çalışıyorum. Sevgiyi ve hoşgörüyü partide egemen kılmaya çalışıyorum. Elbette farklı düşüneceğiz, bunlar demokraside olması gerekenler. İki aday üç aday beş aday çıkar demokratik yollardan yarışırılar ama sandıktan bir kişi çıkacak. O zaman diğer adaylar gidecek sandıktan çıkan arkadaşıon elini havaya kaldıracak, ben bundan sonra senin emrindeyim diyecek. ‘Ben sandıktan çıkmadım çıkan arkadaşın aleyhinde çalışacağım. O partili değildir arkadaşlar. Partili olan parti disiplini içerisinde çalışır. Yapacağımız bu” dedi.

        Ülkenin her kesiminin sorunu olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, çözüm için adresin CHP olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, kararlılık ile inanç ile yola çıkılırsa, halka güven verilirse iktidar çok yakın olduğunu ifade etti.

        Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP’ye katılanlara rozetleri takıldı. Törende ayrıca, patiye uzun zamandır emeği geçenlere onur belgesi Kılıçdaroğlu tarafından verildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ