Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da 18 liralık alışveriş sonrası marketciye 200 lira sahte para veren dolandırıcı, parayı kasaya koyan marketçiye "Ne yapıyorsun abi, insan bir bakar para sahte mi? değil mi?" diye uyardı. "Bak sahte parayı böyle tanıyacaksın" diyerek markette uygula

        AHT MUHABİRİ UĞUR USLUBAŞ'IN HABERİ

        Bursa'da 18 liralık alışveriş sonrası marketciye 200 lira sahte para veren dolandırıcı, parayı kasaya koyan marketçiye "Ne yapıyorsun abi, insan bir bakar para sahte mi? değil mi?" diye uyardı. "Bak sahte parayı böyle tanıyacaksın" diyerek markette uygulamalı ders veren dolandırıcı bozdurma bahanesiyle 200 lira daha sahte para vererek ortalıktan kayboldu. Mal alırken paraların sahte olduğunu farkeden iş yeri sahibi polise başvurdu.

        İlginç olay Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki bir markette yaşandı. İddiaya göre 40 yaşındaki 3 çocuk babası Osman Yıldırım'ın işlettiği markete gelen düzgün giyimli 30 yaşlarındaki kimliği belirsiz bir kişi, 18 liralık alışveriş yaptıktan sonra Yıldırım'a 200 lira para verdi. Para üstünü cebine atan dolandırıcı, Ne olduysa marketçi parayı kasaya koyunca, "Ne yapıyorsun abi, insan bir bakar para sahte mi? Değil mi? diye" dedi. Dolandırıcının ders niteliğindeki söylemi karşısında marketçi şaşkına döndü. Dolandırıcı bununlada kalmayarak parayı geri istedi.

        Marketçiye uygulamalı sahte para dersi veren dolandırıcı, "Eliyle havaya kaldırdığı 200 lirayı Osman Yıldırım'a göstererek "Bak abi paranın sahte olup olmadığını böyle anlarsın, Şeride dokunacaksın üzerinde pürüz varsa gerçek para, eğer pürüz yoksa sahte paradır" dedi.

        Yıldırım'ın güvenini kazanan dolandırıcı, yeni maaş aldığını çocuklara para vereceğini bahane ederek Osman Yıldırım'a bozması için bir 200 lira daha verdi. Bozuk parayı alan kimliği belirsiz şahıs teşekkür edip marketten ayrıldı.

        PARALARIN SAHTE OLDUĞUNU TOPTANCI ANLADI

        400 lira sahte parayı kasaya koyan Osman Yıldırım öğle saatlerinde mal getiren toptancıya ödeme yaparken farketmeden sahte paralarıda verdi. Akşam saatlerinde tekrar Yıldırım'ın işyerine gelen toptancı Yıldırım'ın ödediği paraların içerisinden 400 liranın sahte olduğunu söyledi.

        Bunun üzerine dolandırıldığını farkeden Osman Yıldırım polisi arayarak haber verdi. Yıldırım'ın ifadesi doğrultusunda harekete geçen polis soruşturma başlattı. Olayın ardından konuşan Osman Yıldırım "Aslında şüphelendim fakat çok düzgün giyimli ve gençti. Adam bana göz göre göre sahte para dersi verip öyle dolandırdı. Helal olsun. Ben yandım başkaları yanmasın. Esnaf arkadaşlar uyanık olsun" dedi.

        Sülün Osman kimdir?

        Osman Ziya Sülün, (d.1923 ö. 1984) Dolandırıcılar kralı "Sülün Osman" olarak Türk tarihine geçen bir kişidir. Osman Ziya Sülün, 1923'te İstanbul'da doğdu. Adını duyurduğu ilk "işini" 1948 yılında Fatih'te yeni tuttuğu evin sahibini dolandırarak yaptı. 1950 ve 60'lı yıllardaki "işleriyle" ün kazanan "Sülün Osman", tramvay, Galata Kulesi, kent meydanlarındaki saatler, şehir hatları vapurları gibi kamu mallarını saf vatandaşlara 'satarak' ya da 'kiraya vererek' efsane haline geldi.

        Galata Köprüsü'nü satmak üzereyken tesadüfen yakalandı. Ölümüyle ilgili kesin bilgi olmamakla birlikte, polisin tahminlerine göre 1984'te Beyoğlu'nda sürekli kaldığı otelde kalp krizinden öldü ve kimlik taşımadığı için kimsesizler mezarlığına gömüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ