Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Foça saldırısında somut bilgiye ulaşılamadı"

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Foça'daki terör saldırısı ile ilgili şu ana kadar somut bir bulguya ulaşılamadığını söyledi.

        İzmir'in Foça ilçesine 2012- 2013 su ürünleri avcılık sezonu açılışına katılmak için gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Foça'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Amfibi Deniz Üssü'nü ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bombalı saldırıda 2 şehit veren birliğe taziye ve geçmiş olsun taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Yıldırım ve Eker, daha sonra Foça Belediye Tesisleri'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Cahit Kıraç, İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, Hamza Dağ, Nesrin Ulema ve Erdal Kalkan'ın da bulunduğu yemeğe katıldı. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Yıldırım, Foca Deniz Üssü'ne taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundukları bilgisini verdi. Yıldırım, "Geçtiğimiz günlerde Foça'da hain terör örgütü bir eylem gerçekleştirdi ve iki şehidimiz oldu. Yaralılarımız oldu. Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza da geçmiş olsun diyoruz. Amfibi Deniz Birliği'ne geçmiş olsun ve taziye ziyaretinde bulunduk." dedi. Bombalı saldırı ile ilgili bir gelişmenin olup olmadığı sorusuna Bakan Yıldırım, "Emniyet gerekli çalışmaları yapıyor. Gaziantep'de meydana gelen bir saldırı ve benzer olay var. Bunlarla birleştirilerek değerlendirilmesi yapılıyor. Bağlantı olur mu olmaz mı ona bakılıyor. Şu ana kadar somut bir bilgiye ulaşılamadı." dedi. Bakan Yıldırım Foça saldırısının ardından İzmir'in gösterdiği tavır ve davranışın takdir edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

        'YÜKSEL'İN İSTİFASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMAZ'

        Bakan Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel arasında yaşanan tartışmalara da değindi. Gazetecilerin, İZBAN'a yapılan devlet ve belediye yatırımları ile ilgili tartışmaları sorması ve Yüksel'in istifa resti ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, "İzmir'de milletvekili sayısının azalması, istifanın olması bizim pek razı olacağımız bir şey değil. Onun için vekilimizin istifa etmesine gönlümüz razı olmaz. O yüzden İZBAN'a yapılan yatırımın kimin tarafından yapıldığı çok açık ve net belli. Hat tamamen Devlet Demiryolları'nındır. O hattın üzerine kurulan şirket, belediye ve demiryolları da yatırım yapmıştır. Sürekli bu konunun siyaset malzemesi yapılmasına İzmirli artık rahatsız oluyor. O yüzden benim arkadaşlara önerim kendilerini riske atmasınlar. Hayatını ortaya koymasın. Olay bellidir. Bu konuyu burada kapatalım. Kimse de istifa etmesin. İZBAN da çalışmaya devam etsin." diye konuştu.

        'YAT LİMANI YENİDEN İHALE EDİLECEK'

        Yıldırım, Balıkesir Ayvalık'a, oradan da Çanakkale'ye gidecek olan fakat Menemen'den sonra yavaşlayan duble yol çalışmaları hakkında sorulan soruları da yanıtladı. Yıldırım, güzergah üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yıldırım, "Koyundere, Harmandalı Kozbeyli arasında kilometrelik çalışma devam ediyor. Önümüzdeki yıl da çalışmaları sürecek. Bağlantı yolları da yapılacak." dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ