Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde...

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde çok önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, resmi programında olmamasına rağmen eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu ile özel bir toplantı yaptı.

        "AK PARTİ'NİN EMRİNDEYİM"

        Üsküdar'daki evinden öğlen saatlerinde çıkan Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ne geldi. Programı açıklanmayan Erdoğan'ın Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu ile bir araya geldiği öğrenildi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmeye ilişkin açıklama Soylu'dan geldi. Soylu, "Sayın Başbakanımız ile yaptığımız görüşmede kendilerinin bize duyduğu itimada teşekkür ederek Ak Parti’nin ve milletin emrinde olduğumuzu ifade ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum" dedi.

        "BELKİ ARAMIZA KATILMAK İSTEYENLER OLABİLİR"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün bir televizyonda katıldığı canlı yayında Süleyman Soylu ile görüşeceğini açıklamıştı. Erdoğan canlı yayında görüşme ile ilgili şöyle konuşmuştu: "30 Eylül kongremizi tabii ki bizim 2023'e yönelik seçimlerde açıkladığımız hedeflerimizi, siyasi parti olarak da yükleneceğimiz süreç olacaktır. Çünkü biz şu andaki mevcut ekiple bunu açıkladık ama şimdi bu yeni oluşacak ekiple beraber 2015 seçimlerine çok daha farklı girmenin gayreti içerisindeyiz. Bu yeni arkadaşlardan istifade edeceğimiz gibi, partimize katılmak isteyen arkadaşlarımızdan bu konuda en azından Merkez Karar Yönetim Kurulumuzda, Yürütme Kurulumuzda destek alabileceğimiz arkadaşlar olabilir. Bu noktada yeni katılımlar olabilir. Ben zikrettiğiniz isimlerle bugünlerde görüşme yapacağım, gerek Numan Bey'le olsun gerek Süleyman Bey'le olsun görüşmeler yapacağım. Ama bunun dışında da belki aramıza katılmak isteyenler olabilir." demişti.

        2023 HEDEFİNDE ÖNEMLİ BİR GÖRÜŞME

        Bu görüşme sonrasında Süleyman Soylu'nun AK Parti'nin 30 Eylül'de gerçekleştirilecek büyük kongresinde AK Parti'ye katılımı bekleniyor. Görüşme, Başbakan Erdoğan'ın 2023 hedefleri noktasında yeni bir siyasi yol haritası belirlenmesi konusunda büyük önem taşıyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ