Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika TBMM Komisyonu Başkanı'ndan CHPliler'e çağrı

        TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri Hatay'a geldi. Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Apaydın Çadır Kampı'na gerçekleştireceği ziyarete CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla katılmayacakları açıklanan CHP'li milletvekilleri için, ''Şimdi buraya gerekçeler göstererek gelmemiş olmaları bence izah edilemez bir durumdur. Ben hala saat 08.30'da valilikte olacaklarını ümit ediyorum" dedi.

        Son ana kadar CHP'li komisyon üyelerinin kendisi ile diyalog halinde olduklarını söyleyen Üstün, "BDP zaten daha önceden bu komisyona iş yoğunluğu sebebiyle üye vermemişti. Bu nedenle onun resmen gelme noktasında bir şeyi yoktu. Ama Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri son güne kadar benimle diyalog halindeydiler. Birçok milletvekili arkadaşımız buraya gelme arzusunda idi. Ancak ne olduysa sanırım Genel Başkanları bu konuda bir talimat verdi ve gelmediler. Tabi bu olayı gündeme getiren öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerimizdi. Şimdi buraya şu sebep bu sebep gerekçe göstererek gelmemiş olmaları bence izah edilemez bir durumdur. Ben halen yarın saat 08.30'da valilikte olacaklarını ümit ediyorum. İnşallah gelirler. Çünkü bu görev millet adına yapılan bir görevdir. Dolayısıyla görevden kaçmayacaklarımı umut ediyorum. Beklentimiz bu yönde" diye konuştu.

        Komisyon üyeleri AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya ile Hatay Havaalanı'na gelen Üstün, Hatay'da başta Apaydın Çadır Kampı olmak üzere diğer kampları da ziyaret edeceklerini söyledi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ