Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim University Union Belgrade

        Sırbistan’daki “University Union Belgrade” Business and Industrial Management Prof. Dr. Vladimir Stojanovic ve Klas Akademi Uluslar arası Dil Okulları Direktörü Ercan Artan arasında imzalanan sözleşmeyle Sırbistan ve Türkiye arasında yüksek öğrenim eğitimi köprüsü kuruldu.

        “University Union Belgrade” Business and Industrial Management Prof. Dr. Vladimir Stojanovic imzalanan sözleşme sonrasında “Uluslararası bir çalışma bekliyoruz. Üniversitemiz bütün dünyada tanınan bir statüde… Avrupa’nın bütün ülkelerinden gelen öğrenciler eğitim alma hakkına sahipler. Artık Türk öğrenciler de bu imkana sahip olabilecek. Belgrad, öğrencilere tanıdığı sosyal olanaklarla da dikkat çeken bir şehir. Öğrenciler özel konutlarda, modern koşullarda yaşayacaklar.” diyerek duygularını dile getirdi.

        Klas Akademi Uluslar arası Dil Okulları Direktörü Ercan Artan, yıllardır Balkanlar bölgesinde eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ve uzun süren çalışmalar sonucunda Türk öğrencilerinin Sırbistan’da yüksek öğrenim görmelerinin önünün açıldığını belirtti.

        Artan “Sırbistan’da yer alan üniversiteler YÖK’ün tanıdığı, diplomalarının bütün dünyada geçerli olduğu üniversitelerdir. Türk öğrenciler Sırbistan’da yüksek öğrenim görerek AB’nin imkanlarından istifade edecekler. Shengen vizesini daha kolay alacaklar. Türkiye’deki üniversitelerde yer alan bütün bölümler Sırbistan’daki üniversitelerde de mevcut. Üniversitelerin yıllık öğrenim ücretleri ise 700-2000 Euro arasında değişiyor.” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ