Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu tahliye edildi

        Eray EROLLU / Bülent CEYHAN (AHT)

        Odatv davasında tahliyesine karar verilen gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, işlemlerinin ardından Silivri Cezaevi'nden salıverildi. Gazetecileri yakınları ve aralarından Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da bulunduğu gazeteciler karşıladı.

        Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Odatv davasının 13. duruşmasında mahkeme heyeti tarafından üzerlerine atılı suçların niteliği ve tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verilen gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun, işlemlerin yapılması için Silivri Cezaevi'ne getirildi.

        Pehlivan ve Terkoğlu, cezaevindeki tahliye işlemlerinin ardından serbest bırakılarak, 18 ay sonra özgürlüklerine ilk adımlarını attılar. 18 Şubat 2011 tarihinde tutuklanan Terkoğlu ve Pehlivan, Silivri Cezaevi'nden gece yarısı saat 24.00'da çıktı. Barış Pehlivan'ı karısı Aysel Pehlivan, annesi Şahhanım Pehlivan, Barış Terkoğlu'nu da karısı Özge Terkoğlu ve annesi Yaşar hanım karşıladı.

        Büyük sevinç yaşayan ve cezaevinden çıkar çıkmaz yakınlarına sarılan gazetecilerin mutluluğunu, cezaevine gelen meslektaşları Nedim Şener, Ahmet Şık, Coşkun Musluk, Sait Çakır, Ayşenur Aslan, Müesser Yıldız ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu paylaştı. Yaklaşık 100 kişilik grup gazetecilere alkışlarıyla destek verdi.

        TAHLİYE GEREKÇESİ

        Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, üzerlerine atılı suçun niteliği ile tutuklu kaldıkları süre göz önüne bulundurularak tahliye edildi.

        Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Odatv davasının 13. duruşmasında, sanık ve avuktlarınının mahkemeye ulaşan TÜBİTAK raporuna ilişkin beyanları alındı. Ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Savcı Adnan Çimen'den mütalaasını açıklamasını istedi. Savcı Çimen, TÜBİTAK raporunda çelişkiler bulunduğu gerekçesiyle yine aynı kurumdan ek rapor düzenlenmesinin istenmesini ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

        TÜBİTAK'TAN YENİ RAPOR İSTENDİ

        Mahkeme heyeti, yaklaşık 2 saat süren aranın ardıdan kararını açıkladı. Heyet, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun, üzerlerine atılı suçların niteliği ve tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Mahkeme ayrıca, TÜBİTAK'tan yargılama konusu belgelerin sanıkların bilgisayarlarına virüs yoluyla gönderilip gönderilmediğini daha net ifadelerle anlatan yeni bir rapor hazırlatılmasını istedi. Mahkeme, yeni rapor için de TÜBİTAK'a 20 gün süre verdi.

        SONRAKİ DURUŞMA 16 KASIM'DA

        Mahkeme heyeti, sanıklar Soner Yalçın, Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı'nın delil durumu ve kuvvetli suç şüphesini gerekçe gösteren tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise 16 Kasım'da görülecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ