Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa O ördeği almak istediler ama...

        AHT MUHABİRİ UĞUR USLUBAŞ'IN HABERİ

        Hayvan hakları savunucuları Prof. Dr. Orhan Kural ve 'Panter Emel' lakaplı Emel Yıldız, 50 yaşındaki inşaat işçisi A.Ç. tarafından tecavüz edildiği öne sürülen ördeği almak için dün akşam Bursa'ya geldi. Ördek sahibi aileyle görüşen ve para dahi teklif eden Yıldız ve Kural, ailenin tepkisiyle karşılaştı. Hayvanı alamadıkları için çok üzgün olduklarını söyleyen Yıldız ve Kural, "Amacımız, bu hayvanı onların elinden alıp, en azından bundan sonraki yaşamında mutlu olmasını sağlamaktı. Elimizden geleni yaptık. Hayvanı bize göstermediler. Buraya kadar geldik ama hayvanı bize vermelerini kabul ettiremedik. Ördeğin kesilip kesilmediğini de anlamayadık" dedi.

        PARA TEKLİF ETTİLER, AİLE KABUL ETMEDİ

        Tedavisi tamamlandıktan sonra teslim edildiği sahibi S.A.'nın, "Bu ördekten artık fayda gelmez. Kesip hayvanlara vermekten başka çarem yok" şeklindeki açıklaması hayvanseverleri harekete geçirdi. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa baroları da harekete geçerek olayı kınadıklarını duyurdu. Yüzlerce hayvansever ördeği satın almak istediklerini belirterek aileye ulaşmaya çalıştı. Harekete geçen hayvan hakları savunucuları Prof. Dr. Orhan Kural ve 'Panter Emel' lakaplı Emel Yıldız, dün akşam saatlerinde feribotla Bursa'ya geldi. Gazetecilerle birlikte eve giden Kural ve Yıldız, burada ördek sahibi ailenin tepkisiyle karşılaştı. Daha sonra eve girip konuşmak için aileyi ikna eden Kural ve Yıldız, ördeği alabilmek için her türlü yolu denedi. Para da teklif eden Kural ve Yıldız, aileyi ikna edemeyince yanlarında ördek için getirdikleri kafesle birlikte geri dönmek zorunda kaldı.

        "ÖRDEĞİN KESİLİP KESİLMEDİĞİNİ DE ANLAMADIK"

        Prof. Dr. Kural, olayı öğrendikten sonra Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni arayarak, ördeğin sağlığı hakkında bilgi aldıklarını ve sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenince hemen Bursa'ya geldiklerini ifade etti. Kural, "Bizim tek bir amacımız vardı. Bu hayvanı onların elinden alıp, en azından bundan sonraki yaşamında mutlu olmasını sağlamaktı. Elimizden geleni yaptık. Ördeğin kesilip kesilmediğini de anlamayadık. Bir ara bize 'kümeste' dediler. Ancak hayvanı bize göstermediler. Kendi aralarında konuştular. Bir ara ümitlendik ve 'hayvanı bize verecekler' diye düşündük. Buraya kadar geldik, ancak hayvanı bize vermelerini kabul ettiremedik" diye konuştu.

        "BUNU YAPAN ANCAK İNSAN OLABİLİR"

        Emel Yıldız ise olaya tepki göstererek, "Geçenlerde Kemal Kılıçdaroğlu kötü bir olayla ilgili olarak 'bunu yapan insan olamaz' diyordu. Ben de diyorum ki bunları yapanlar sadece insan olabilir. Başka hiçbir şey bu kadar kötü olamaz. Ördeği ameliyat eden doçentle görüştüm. Bağırsağından ameliyat edilmiş. Dikişleri var ve yemek yemeye başlamış. Ameliyatın ardından bir rapor hazırlanmış. Başına gelen olayın anlatıldığı raporla karakola teslim edilmiş. Tecavüz edilmiş. Ben de hayvanı alarak, ölene kadar benim evimde yaşasın istedim. Ne yaptıysak, ne kadar yalvardıysak olmadı. Aile tecavüz olayına tepkili değil. Basında çıktıkları için tepkililer. Zaten bu olaya tepkili olsalar, bunu gerçekleştiren insanla hesaplaşırlar. Bu olayı gerçekleştiren kişi evde yoktu. İyi ki görüşmedim. O ortada yok. Benim anladığım, bu hayvan kesilmiş" diye konuştu.

        "HANİ ÇOK KONUŞAN SANATÇILAR BU OLAYDA NEREDELER?"

        Bursa'da yaşanan bu olayın ardından hayvan hakları savunucusu olan bazı sanatçıların sessiz kalmasına da tepki gösteren Yıldız ve Kural, şunları söylediler: "Basında son günlerde özellikle çaptan düşmüş sanatçılar, yeniden gündeme gelmek isteyenler, hayvan haklarını savunuyorlar. Hani neredeler? Belki onlar da buradadır diye düşündük. Haberleri var mı acaba? Biz buradayız. Her gün televizyonlarda konuşuyorlar. Gündeme gelmek için sürekli bir hayvan haklarıdır gidiyor. Yonca Evcimik devamlı konuşuyor. Neredeler? Hiçbir zaman onları yanımızda görmedik, ama konuşmaya gelince hepsi devamlı konuşuyor. Bu bizi çok üzüyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ