Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Beşir Atalay'dan çarpıcı açıklamalar!

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Habertürk TV'de yayınlanan Belkıs Kılıçkaya'nın sunduğu Doğru Açı programına konuk oldu.

        AK Parti'yi anlatan Beşir Atalay şunları söyledi:

        "Bizim gizli bir programımız asla olmadı"

        AK Parti kuruluşunda demokrasiye hep öncelik verdi. 4 hükümet programında da, parti programlarında da hep demokrasiyi önceliğimiz yaptık. Türkiye'deki vesayet sistemiyle ilgili her şey ortada. Bizim gizli bir programımız asla olmadı her şeyi parti programlarımızda belirttik. Kurumlarla ilgili değişiklikler konusunda, AB ile ilişkiler noktasında mümkün olduğunca ikna etmeyi, paylaşmayı öncelikli tuttuk. Fazilet Partisi içindeyken de yenilikçi bakış oluşmuştu.

        "Laikliğin din özgürlüğü olarak algılanmasını istedik"

        Laiklik gibi konular düzenlemekten çok toplum genelinde algıya ve yaşamaya yönelik bir şeyler. Biz laikliği inanç özgürlüğü olarak ele aldık. Endişelerin yerinde olmadığı görüldü. Makul, özgürlükçü, rasyonel bakışla laiklikle ilgili aşırılıklar gelişmiyor. Laikliğin din özgürlüğü olarak algılanmasını istedik. Anayasa'da özgürlükleri genişletmek tüm partilerin amacı ve Uzlaşma Komisyonu'nda bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.

        "Kendi eliyle kendi vatandaşını düşman eden bir devlet olamaz"

        Her tepeye 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazıldığını gördük. Adeta devletin kendi vatandaşlarını devletten soğutmak isterken gibi uygulamalarını gördük. Mağduriyetler konusunda Kürtler özelinde değilde genel anlamda düşünen insanlarla ortak sıkıntılar yaşadık. Kendi eliyle kendi vatandaşını düşman eden bir devlet olamaz. İcraatlarimiz, 2023 siyaset vizyonumuz ve 10 yılda AK Parti hangi demokratikleşme adımlarını attı. Yarın ki büyük kongre bu üç temel üzerinde gerçeleşecek. Anayasa kararlılığımız, İç Hizmet Kanunu'yla ilgili değişiklikler, sivilleşmeye yönelik vurgular 2023 metnimizde var. Siyasetin devleti yönetmesi esastır. Anayasa değişmedikçe tam ileri demokrasi olamayız. Bütün normalleşmeleri bir kısmı uygulamayla ilgilidir. Bzi daha yapacak çok şey olduğuna inanıyoruz.

        "CHP liderinin bölgeden olması bizi umutlanıyor"

        Şu andaki konjektürde PKK ile ilgili çok farklı boyut var. Kongerede yine riskler alacağımızı, yine cesaretle sorunların üzerine gideceğimizi göreceksiniz. Daha somut şeyler bulacaksanız. CHP'nin ulusalcılığı MHP'den daha katıdır. Kendi içlerindeki kavgayı bir türlü sona erdiremiyorlar. CHP liderinin bölgeden olması bizi umutlanıyor yani bir Deniz Baykal gibi değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ