Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Mescid-i Nebevi’ye ulaşmak kolaylaşacak

        Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde yer alan Mescid-i Nebevi'ye ulaşmanın araç parkı için geliştirilen yeni bir proje ile daha da kolaylaşacağı bildirildi.

        Halen kullanılan fakat günün belli zamanlarında aşırı trafik sıkışıklığının yaşandığı otopark için Limah Dizayn Danışmanlık firmasının tüm park alanını kapsayan bir yön bulma sistemi geliştireceği ifade edildi. Dizayn firması, kompleks mekanları bilimsel yaklaşımlarla işaret levhaları, sanat, endüstriyel dizayn ve farklı iletişim yöntemlerini kullanarak daha etkin hale getiriyor.

        Şirket kurucusu ve idari müdürü Jason Lewis, otoparkın özellikle namaz vakitlerinde birkaç dakika içerisinde maksimum kapasiteye ulaştığını ve bunun da ciddi trafik karmaşasına sebebiyet verdiğini söyledi. Lewis, şu an otopark içerisinde sürücü ve yayalara yol gösteren neredeyse hiç bir sistem olmadığını ve otoparktaki araç, yaya, otobüs ve taksiler için yapılan 50 ulaşım noktasının kafa karışıklığını daha da artırdığını ifade etti.

        Yeni kurulacak sistem ile hem sürücüler boş park alanlarını daha çabuk bulacak hem de araçlarına kısa sürede geri dönebilecek. Yön bulma sisteminde parlak ve net LED ışıklı levhalar kullanılacak. Park alanı tarihi ve dini doku göz önünde bulundurulacak isimlendirilecek ve renkli bölgelere ayrılacak.

        Yetkililere göre mescidin altında bulunan 4 bin 400 araçlık otoparkın inşaatı 2013 yılının sonuna doğru tamamlanacak ve bölgeye gelen ziyaretçiler için en önemli araç park alanı olacak.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ