Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Suriye tarafından atılan bir top mermisi Akçakale kent merkezinde bir eve düştü. Ölü ve yaralılar var...

        Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından düşen top mermisi nedeniyle 4'ü çocuk 1'i kadın 5 kişi hayatını kaybetti.

        Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen bir top mermisi Akçakale'ye bağlı Yeni Mahalle'deki bir sokakta bulunan evedüştü. Top mermisinin patlaması sonucu aralarında polislerin de olduğu 10 kişi yaralandı.

        ÖLÜ VE YARALILARIN KİMLİKLERİ

        Patlama sırasında Yeni Mahalle'deki evinin önünde bulunan anne Zeliha Tümuçin(39) çocukları Zeynep (8), Ayşegül (12) ve Fatoş Timuçin ile Gülşah Özer (40) olay yerinde hayatını kaybetti.

        Patlama sırasında yaralananların ise Meryem(10), Aysel ve Hatice Timuçin, Özlem Özer, Mustafa Berkant, Mehmet Sonuç, Şeyma Özer ile Başkomiser Ali Çolak, polis memurları Deniz Çakır ve İskender Türker olduğu öğrenildi.

        Görgü tanıkları bir top mermisi düştükten sonra olay yerinin güvenlik çemberine alındığını ancak daha sonra düşen başka bir top mermisi ile ölü ve yaralıların olduğu ifade etti. Olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği belirtilirken, yaralıların ambulanslarla hastanelere kaldırıldığı bildiriliyor.

        AKÇAKALE EMNİYET NOKTASINA BOMBA DÜŞTÜ

        ŞANLIURFA - Suriye’deki çatışmalar sebebiyle Akçakale’de tedbir alan emniyet güçlerinin bulunduğu noktaya bomba düştü. Olayın ardından çok sayıda polisin yaralandığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda takviye ekip ve ambulans gönderildiği bildirildi.

        VATANDAŞLAR KAYMAKAMLIĞA YÜRÜDÜ!

        Olay üzerine Akçakale halkı Kaymakamlığa doğru protesto yürüyüşüne geçti. Protestolar üzerine ilçe kaymakamının zırhlı araçla olay yerinden ayrıldığı bildirildi. Vatandaşların Kaymakamlık önündeki bekleyişi devam ediyor. Vatandaşların şu anda büyük tedirginlik içinde olduğu belirtilirken, başka top mermilerinin de düşeceği korkusuda bulunuyor.

        Yaklaşık 20 gündür Suriye ordusu ile muhalifler arasında sıfır noktasında çatışmalar yoğun olarak yaşanıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ