Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'den flaş 18 yaş açıklaması!

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, seçilme yaşının 18'e düşürülmesi tartışmalarıyla ilgili olarak "AK Parti 18 yaş için CHP'ye gelmesin" dedi.

        CHP Merkez Yönetim kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Koç, toplantı devam ederken basına gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

        Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi çalışmalarıyla ilgili bir soruya karşılık Koç, ''18 yaş, popülist bir söylem. Sayın Başbakan nereden esiyorsa, kim akıl fikir veriyorsa sürekli böyle eksantrik fikirlerle toplumun önüne gidiyor. Ondan sonra emir kulu olan grup başkanvekilleri kollarının altında dosyayla diğer grupları ziyaret ediyor. CHP Grubu'na, bundan sonra hiçbir öneri için gelmeleri gerekmiyor. Çünkü AKP ile bir diyalog kurabilmenin, popülist söylemler dışında gerçekçi bir uzlaşma sağlayabilmenin imkanı yok'' dedi.

        Haluk Koç, ''CHP'nin bu yönde bir kararı mı var?'' diye sorulması üzerine, ''Gerek yok. Çünkü daha önce üzerinde uzlaşılan tutuklu milletvekilleriyle ilgili protokolün yürürlüğe girebilmesi için hiçbir şekilde bir adım atılmadığını görüyoruz. Onun için Başbakan'ın 'zihni sinir' projelerinin bir siyasi tasarıya, teklife dönüştürülüp de grup başkanvekillerinin kuryeliğinde CHP'ye getirilmesine gerek yok, inandırıcı değiller'' diye konuştu.

        CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, ''Ortak teklif vermeyiz ancak oylama da destek vereceğiz'' dediğinin anımsatılması üzerine ise Koç, ''Şu şekilde, popülistlik anlamında dikkatli olmak gerekiyor. Kendi kendilerine yapıyorlar zaten destekçileri var. MHP ile balkardeş, gayet güzel anlaşıyorlar, götürüyorlar işi. CHP, toplumsal muhalefeti kendi bünyesinde taşıyor'' ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ