Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı düzenleği basın açıklamasında konuştu.

        CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı düzenleği basın açıklamasında konuşuyor...

        Salıcı'nın konuşmasından satır başları:

        Sayın Başbakan’ın açıklamalarıyla ilgili bu basın toplantısını düzenlendik. Trafikten dolayı gelemeyen arkadaşlarımız da birazdan burada olacak. Arkadaşlarım ve ben 2013 seçimlerde AKP iktidarını bitirecek gruptur. Hiçbir dönem benim veya arkadaşlarımın darbeden uzaktan yakından bir ilgimiz olmadı, uzaktan aklımızdan bile geçmemiştir. Eğer darbe meraklısı bir grup varsa o girişime karşı ilk önce mücadele verecek bir kadro varsa o da ben ve arkadaşlarımızdır. Biz abdestimizden eminiz. AKP iktidarını sandıklarla uzaklaştıracağız.

        "SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

        İstifa konusuyla ilgili ne sayın Genel Başkan'la ne de herhangi bir Genel Merkez yetkilisiyle bir görüşme yaptık. Bu konu tamamen birileri tarafından uyduruluyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Ben Taksim’de söylemiş olduğum sözün arkasındayım. Sözlerimde de eksiklik yok. Orada askerlerin hemen önünde resmi görevliler vardı, sivil görevliler vardı ama o görevliler o fotoğrafta görünmüyor. Benim bu fotoğrafla ilgili bir suçum yok. Algı yanlış oluşmuş olabilir, algıyı düzeltmek de bizim görevimiz. Eğer o fotoğrafı ben görmüş olsaydım ben de muhtemelen o şeyi öyle yorumlardım. Askere dönük olarak. Biz burada herhangi birini zan altında bırakmak istemeyiz. Sözümüzün arkasındayız ama muhatabı o değil. İfadelerimin muhatabı eksik olarak görüldü. Benim daha sonra yaptığım açıklamaya bakarsanız net bir şekilde söylüyorum biz buradayız, Cumhur burada ama şu anda devlet erkanı hızla buradan ayrılmaya çalışıyor. O sözlerin söylendiği sırada bütün sivil bürokrasi orada zaten. Bakın arkadaşlar bir insan 20 yıllık siyasi mücadelesini bir saatte değiştirmez. AKP'ye karşı bir darbe girişimi olursa önce biz karşısında dururuz.

        "BAYRAMLARIMIZ SOVYET TİPİ BAYRAMLARA DÖNDÜ"

        Kim var kim yoksa o gün onlar da ordaydı ama ağırlıklı olarak 29 Ekim töreninde askerler. Sayın Başbakan ne dedi 5 Mayıs'taki genelge için “Biz bu genelgeyle hipodromlardan kurtaracağız.” Bizim milli bayramlarımız Sovyet tipi bayramlara dönüşüyor. Peki bu 29 Ekim törenlerinde hipodromda olan kimdi? Sayın Başbakan. Sokakta olan kimdi? Cumhuriyet Halk Partisi. Sokakta 3 bin 5 bin kişiyle değil, milyonlarla beraberdi. 29 Ekim törenlerinin halklaşmış olmasını örtbas etmeye çalışıyorlar. İstanbul il başkanlığı CHP'de de bütün siyasi partilerde de önemli bir konumdur. Dolayısıyla spekülasyonlar olabilir. Ama ortada olan durum şudur. Bizim herhangi bir problemimiz yoktur. Bizim tek problemimiz AKP iktidarıyladır, o problemimiz de devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ