Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Prens ve Prenses Beyoğlu'nda

        Fotoğraflar: Sedat SUNA / AHT

        Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400'üncü yılı kapanış programı kapsamında İstanbu'a gelen Hollanda Kraliyeti Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Máxima İstiklal Cadadesi'nde bisiklete bindi.

        Kentsel tasarım ve altyapı alanında Hollanda'nın simgesi haline gelen bisiklet kullanımının teşviki için düzenlenen etkinlikte, Prens ve Prenses, Hollanda Sarayı'ndan 17.00' de bisikletle bindi ve Balyoz Sokağı'nı takiben, Pera Palas Otel'e kadar pedal çevirdi. Prens Alexander ve Prenses Maxima, basın mensuplarının izdihamı nedeniyle zor anlar yaşadı. Bu sırada Cumhurbaşkanlığı koruma ekipleri hem yaya hem bisikletle görev yaptılar. Prenses Maxima, bisikletten inerken basın mensuplarına "Bütün yolumuzu aydınlattınız" diye konuştu.

        Hollanda Sarayı'nın bahçesinde düzenlenen törende konuşan Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ise "Laleden sonra bisikletin de iki ülkenin ortak simgesi olması dileyorum. Bu etkinliğin sağlıklı ve çevreci bir araç olan bisikletin bu şehirde de bir ulaşım aracı olmasının ilk adımı olmasını diliyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ